Slovenija
32 ogledov

Začel se je Trnfest

Trnfest
1/5
Saša Despot
V Ljubljani je zaživelo priljubljeno avgustovsko zbirališče pred KUD France Prešeren.

Festival Trnfest se je začel s koncertom hip hop zasedbe Simpl & Nedelaz. Potekal bo do 29. avgusta. 

Pred koncertom so ob 18. uri odprli slikarsko razstavo Giga de Bree z naslovom Užitek in veselje ob predajanju.

Že leta 2012 so mislili, da je zadnjič

Prireditelji Trfesta so zaradi preteklih dolgov, s katerimi se sooča KUD France Prešeren, že leta 2012 predvideli Zadnji Trnfest, kot so poimenovali tradicionalno prireditev, ki privablja ne le z nastopajočimi, pač pa tudi s hladno pijačo in pečeno koruzo. A Trnfest se kljub finančnim težavam nadaljuje. Na letošnji izdaji bodo tako gostili skupine, ki, kot pravi koordinator 24. Trnfesta Luka Korenčič, simpatizirajo s KUD France Prešeren in Trnfestom.

Med njimi bodo Dreamwalk, The Ghena, Kontrabant in Dolly Bad. V nedeljo, 9. avgusta, bo potekal Impromaraton, impro večer Gledališča Iglu pa bo na sporedu 22. avgusta. Od tujih gostov je napovedan ameriški DJ Dave Owen.

Na Trnfestu bo sodelovalo tudi gledališče klovnov s predstavo Končica v izvedbi KUD Ljud in Zavoda Bufeto, Brane Potočan bo pripravil gibalno predstavo, za zaključek 26. avgusta bo na sporedu stand up nastop Vida Valiča. Vsi dogodki bodo na dvorišču oziroma po 22. uri v prostorih društva.

Med 27. in 29. avgustom bo sledila Emonska promenada, sestrski festival, namenjen družinam. Nekaj dogodkov za najmlajše bo tudi že pred tem, denimo predstava Rdeča kapica v izvedbi lutkovnega gledališča Fru-Fru ter cirkus za otroke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.