Slovenija
18 ogledov

Začele so se poletne počitnice

Počitnice na Fakulteti za šport Ana Zakrajšek
Za večino šolarjev se danes začenjajo poletne počitnice, ki bodo trajale do 3. septembra.

Danes se za večino šolarjev začenjajo najdaljše počitnice, ki bodo trajale do 3. septembra. Izjema so le učenci devetih razredov, ki so pouk končali 15. junija, maturanti in tisti s popravnimi izpiti.

Popravni izpiti

V osnovnih šolah se s torkom, 26. junija, začenja obdobje predmetnih in popravnih izpitov za učence do 8. razreda. Izpite bodo v tem roku lahko opravljali do 9. julija, medtem ko se bo za devetošolce obdobje predmetnih in popravnih izpitov zaključilo v ponedeljek, 2. julija, saj jih imajo možnost opravljati že od 18. junija. Novo priložnost bodo učenci osnovnih šol imeli še med 20. in 31. avgustom. Za srednješolce se 28. junija začenja spomladanski izpitni rok, jesenski rok pa se začenja 16. avgusta.

Nadaljevalo se bo posodabljanje učnih načrtov

V iztekajočem se šolskem letu se je v osnovnih šolah začelo uvajanje posodobljenih učnih načrtov, ki se bo nadaljevalo tudi prihodnje šolsko leto. Posodobljeni učni načrti se uvajajo pri več predmetih in v različnih razredih. Kot pravi vodja oddelka področnih in predmetnih skupin na zavodu za šolstvo Amalija Žakelj, si strokovnjaki na področju šolstva vseskozi prizadevajo v pouk uvajati sodobne pristope oziroma da je njihova bistvena naloga posodabljanje šolske prakse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.