Slovenija
140 ogledov

Začeli jih bodo ovijati

Do danes so bile koprske palme vrste Washingtonia robusta brez ovitka iz bambuso Žurnal24 main
Palme. V desetih dneh bodo koprske palme zaščitili pred mrazom.
Okoli 200 palm
Palme. Koper je prve palme vrste Washingtonia robusta dobil ob prenovi Pristaniške ulice poleti 2006, nato še na Cankarjevi ulici, pred Osnovno šolo Koper in na Vojkovem nabrežju. Avgusta je bilo v Kopru 107 palm, prišteti pa jih je treba še vsaj 85, ki so jih posadili ob novem nogometnem stadionu.

Podjetje Eurovrt bo danes začelo ovijati znamenite koprske palme. Za to bodo v podjetju, ki za palme skrbi vse od njihove postavitve, potrebovali približno deset dni. To so nam povedali na Mestni občini Koper (MOK), saj nas je zanimalo, zakaj sredi decembra, ko se temperatura spusti tudi štiri stopinje pod ničlo, še niso zaščitene pred mrazom.


-15 stopinj Celzija zdržijo ovite palme in manj.
 

Najprej najmlajše

Na MOK so dodali, da palme z bambusovimi paličicami ovijejo iz preventivnih razlogov, saj bi bile ogrožene le, če bi izjemen mraz, to je temperature med –7 in –10 stopinjami Celzija, trajal neprekinjeno nekaj dni. Ovite pa lahko zdržijo tudi pri temperaturah pod –15 stopinj Celzija.

Najprej bodo ovili najmlajše palme, ki so na Ljubljanski cesti ob prenovljenem nogometnem stadionu. Koliko skrb za koprske palme sploh stane davkoplačevalce, pa nam včeraj na MOK niso povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.