Slovenija
22 ogledov

Začeli rušiti za Maks

Rušitev objekta naj bi trajala več dni. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Center EPK. Prva dela na Studencih, kjer naj bi stal Maks, so se že začela.

Maribor. "Maks bo odprt do 15. maja prihodnje leto, ko v Maribor prihaja dalajlama," je prepričan Franc Kangler, župan Maribora.

V Maksu UGM?
Včeraj so namreč uradno obeležili začetek rušitve industrijskega objekta Merinka na Studencih, kjer naj bi že prihodnje leto stalo mariborsko kulturno središče, imenovano Maks. Župan pa včeraj ni zanikal navedb, da bi na tej lokaciji svoje mesto dobila tudi nova Umetnostna galerija Maribor (UGM), potem ko doslej pogajanja z madžarskima arhitektoma v zvezi z njunim zmagovalnim projektom UGM niso bila uspešna.

Denar le za rušitev
Matjaž Knez, direktor podjetja Zim, ki je investitor projekta, je pojasnil, da se bo rušitev začela v nekaj dneh.

Na razpisu je dela v vrednosti 600 tisoč evrov dobilo podjetje Avtoprevoz Gramet Trade. Knez je še pojasnil, da imajo do zdaj zagotovljena sredstva za rušitev, za gradbena dela, ki so ocenjena na okoli 25 milijonov evrov, pa še iščejo ponudnika. "Pogovarjamo se z več bankami," je bil skop prvi človek Zima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.