Slovenija
21 ogledov

Začelo se bo preurejanje CP Log

Cestninska postaja Log Anže Petkovšek
Družba za avtoceste v RS (Dars) bo skupaj s pogodbenimi partnerji v ponedeljek začela prvo fazo preureditve cestninske postaje Log na primorski avtocesti, zato bo v nedeljo popoldne začela postavljati zaporo.

Med opravljanjem preureditvenih del, ki bodo potekala 24 ur na dan, večino del pa bodo opravili delavci Darsa, je zlasti v konicah lahko pričakovati tudi zgostitve in zastoje, opozarjajo v Darsu.

V času del bosta za prehod vinjetnih vozil prek cestninske postaje Log omogočeni še vedno po dve stezi v vsako smer, preostali dve vinjetni stezi v vsako smer pa bosta zaprti. Cestninjenje tovornih oziroma vseh nevinjetnih vozil bo potekalo brez sprememb obstoječe prometne ureditve.

Omejitev hitrosti bo še vedno ista

Hitrost vožnje prek cestninske postaje Log bo med opravljanjem del še vedno omejena na 40 kilometrov na uro, po končani preureditvi v okviru prve faze pa bodo vinjetna vozila prek nje lahko vozila po dveh vinjetnih pasovih v vsako smer vožnje 60 kilometrov na uro, medtem ko bo v primeru dežja hitrost vožnje prek prometne signalizacije še vedno omejena na 40 kilometrov na uro.

Odstranjevanje ločilnih betonskih otokov ob vinjetnih je, kot omenjeno, zgolj prva faza projekta odstranitve cestninske postaje Log, ki ga je pripravil projektant PNZ svetovanje projektiranje. Enkraten poseg v to cestninsko postajo bi bil po navedbah Darsa namreč prevelik oziroma bi tak način izvedbe predstavljal preveliko ogroženost za uporabnike avtoceste. Zato bo drugo fazo izvedel naknadno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.