Slovenija
22 ogledov

Začelo se je mirneje

slovenija 14.10.2010 Urgenca, resevalno vozilo, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
V urgentnem bloku ljubljanskega kliničnega centra so obravnavali pet pacientov, ki so se poškodovali s pirotehničnimi sredstvi. Začetek leta mirnejši.

V preteklih 24 urah so v urgentnem bloku kliničnega centra v Ljubljani obravnavali 157 pacientov, od tega 74 v nočnem času. Sedemintrideset pacientov so hospitalizirali. Pet so jih obravnavali zaradi poškodb s pirotehničnimi sredstvi, so sporočili iz UKC Ljubljana.

V sprejemni ambulanti Pediatrične klinike so ponoči sprejeli dva alkoholizirana najstnika, ki sta ostala v oskrbi, a nista bila življenjsko ogrožena. Preko noči so sprejemali tudi otroke z bronhiolitisom, ki so bili v dihalni stiski in so potrebovali kisik.

Na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKCL je bilo besedah nadzornega zdravnika Gregorja Mlinška bolj mirno kot leta do sedaj. Po polnoči so pripeljali nekaj več pacientov, ki so zaužili preveč alkohola oziroma drugih substanc, a nihče ni bil življenjsko ogrožen.

Sorazmerno mirno tudi v Mariboru

Na urgenci v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pravijo, da je bilo v letošnji najdaljši noči precej manj dela kot minula leta. "Na zadnji dan starega leta in ponoči je bilo sorazmerno mirno," je za STA dejal dežurni travmatolog na urgenci v Mariboru Žiga Horvat. Kot je dodal, so oskrbeli dva poškodovana s pirotehničnimi sredstvi, vendar so bile poškodbe le manjše.

Oskrbeli so tudi osem ljudi, ki so poškodbe dobili zaradi vinjenosti. Med njimi je bilo sedem poškodovanih v pretepu, je še povedal Horvat.

Mirno tudi na cestah

Danes ponoči se je na cestah zgodilo več prometnih nesreč kot lani, vendar pa tokrat nobena ni imela najhujših posledic za udeležence. Policisti so obravnavali devet nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. 

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v današnji noli zasegli sedem vozil. Obravnavali so 36 tatvin, 19 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, šest kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, pet ponarejanj denarja, dve grožnji in po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, drzne tatvine ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Komentarjev 1
  • maresem 11:03 01.januar 2014.

    Tem petim naslednje leto ne bodo....