Slovenija
19711 ogledov

Ponekod pobelilo ceste, drugod podrta drevesa. Kaj nas še čaka?

V skladu z napovedmi po Sloveniji nastajale plohe in nevihte, ki so s seboj nosile tudi sodro.

Od zahoda se je hladna fronta preko Alp pomaknila nad Slovenijo, tu bo danes in jutri ohladila ozračje.

V Posavju so nevihte pospremili na pogled čudoviti oblaki.

Čez dan so se tako ponekod po Sloveniji pojavljale krajevne plohe, pa tudi lokalna neurja. Uprava za zaščito in reševanje poroča o neurjih na območjih občin Slovenske Konjice, Zreče in Krško. Zabeležili so dva udara strel, poškodovano ostrešje, podrto drevje, poškodovan elektro drog. Ponekod so nalivi ovirali promet, na dolenjski avtocesti tudi sodra.

Po napovedi Agencije RS za okolje bodo plohe in nevihte zvečer ponehale, noč bo suha. Proti jutru se bodo na severozahodu začele pojavljati padavine. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, v gornjesavski dolini okoli 0 stopinj Celzija.

V spodnjem video posnetku pa si lahko pogledate, kako je sodra pobelila ceste in travnike. 

 

Jutri zjutraj se bo pooblačilo, padavine bodo od severozahoda zajele večji del Slovenije, najmanj padavin bo na severovzhodu. Meja sneženja se bo na Gorenjskem spustila pod nadmorsko višino 1000 metrov.

Na Primorskem bo zapihala burja, drugod veter severnih smeri. Jutranje temperature bodo na Gorenjskem okoli 0, drugod od 5 do 10, popoldanske od 3 do 10, ob morju in na severovzhodu do okoli 13 stopinj Celzija.

Od srede do petka bodo naši kraji na prehodu med anticiklonom nad zahodno Evropo in ciklonskim območjem nad vzhodno Evropo. Vreme bo spremenljivo z nekaj sonca ter možnostjo ploh. Od sobote do naslednjega ponedeljka pa kaže, da se bo anticiklon iznad zahodne Evrope pomaknil nad naše kraje in prinesel nekaj sonca in zelo majhno možnostjo za kakšno ploho.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2