Slovenija
26 ogledov

Začelo se je predčasno glasovanje

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je do 15. ure zabeležila 36 domnev Žurnal24 main
Volivci 74 občin, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišča, lahko svoj glas podpore županskim kandidatom oddajo na posebnih voliščih na predčasnem glasovanju do četrtka.

Predčasno glasovanje poteka na posebnih voliščih na sedežih občinskih volilnih komisij od danes do četrta, pri čemer mora v posamezni občini potekati vsaj en dan. Tako bo predčasno glasovanje po občinah potekalo različno, vse občine pa bodo morale objaviti točen čas poteka predčasnega glasovanja.

V četrtek pa se bo iztekel rok za vložitev zahteve za posebne oblike glasovanja na občinske volilne komisije. Volivci, ki v nedeljo zaradi bolezni ne bi mogli na volišča, lahko zaprosijo za glasovanje na domu. Te volivce bo v nedeljo obiskal tako imenovani leteči odbor.

Prav tako morajo do četrtka zahtevo vložiti volivci, ki bi želeli glasovati na posebnem volišču, dostopnem invalidom. Vsaka občinska volilna komisija je namreč določila v občini najmanj po eno volišče, dostopno invalidom.

Drugi krog lokalnih volitev bo sicer potekal v 74 občinah, kjer v prvem krogu županskih volitev noben kandidat ni prejel večine glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.