Slovenija
6494 ogledov

Zdrsi tovornih vozil, zaprte ceste. Zapadlo bo še do 35 cm snega.

sneg
1/9
Saša Despot
Prihaja še zadnja pošiljka ta teden: Zapadlo ga bo do 35 cm. V večjem delu Slovenije se je ponoči sneženje še nekoliko okrepilo.

Vreme bo danes oblačno z občasnim sneženjem, ki bo najmočnejše v jugovzhodni Sloveniji.

Sneženje bo dokončno slabelo šele zvečer in v noči na soboto.

Zapadlo bo še od 5 do 20 cm novega snega, lokalno v hribovitih predelih vzhodne in jugovzhodne Slovenije tudi od 20 do 35 cm. Temperature bodo od -3 do 1 stopinje Celzija.

Sneg se oprijema cestišč, zato v večjem delu države pričakujte zasnežene ceste. Na pot se odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram.

sneg | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Že med posameznimi kraji lahko zaradi tipične postavitve ciklonskega območja prihaja do velikih odstopanj v skupni, končni količini padavin, zato bo na koncu skupna višina snežne odeje ponekod zelo različna že na razdalji nekaj kilometrov. Prav zato je napovedovanje višine snežne odeje zelo zahtevno, pišejo na portalu neurje.si.

Občasno naletava sneg tudi na obali. O snežinkah poročajo iz Izole in okolice Portoroža.

Padavine se bodo v roku naslednjih treh ur tudi tam nekoliko okrepile, zato lahko prehodno močneje sneži vse do morja.

Piha tudi močna burja, ki na izpostavljenih mestih dosega hitrosti med 70 in 90 km/h.

Vozniki, pozor! Po državi lahko močan veter dela snežne nanose.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia
Mariborska vzhodna obvoznica je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Maribor center in Zrkovci proti Šentilju, Avstriji. Promet je preusmerjen preko počivališča, nastaja zastoj.

Na štajerski avtocesti med Šentrupertom in Šempetrom je zaprt vozni pas proti Mariboru.

Na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče je zaradi zdrsa tovornega vozila oviran promet proti Ljubljani. Na hitri cesti Nova Gorica - Razdrto pa je prav tako zardi tovornega vozila oviran promet med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Razdrtemu.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia
Na primorski avtocesti med predorom Kastelec in počivališčem Ravne proti Ljubljani tovorna vozila izločajo, prav tako na avtocesti Fernetiči - razcep Gabrk pred počivališčem Povir proti Gabrku.

Na cestah Novo mesto - Metlika in Podsreda – Brestanica je prepovedan promet za tovorna vozila. Cesta Dragarji – Osilnica je zaprta.

Za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na cestah Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič in Godovič - Spodnja Idrija. Na prelazih Ljubelj, Jezerski vrh in Korensko Sedlo pa je obvezna uporaba snežnih verig.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.