Slovenija
17894 ogledov

Začelo se je: Sneženje zajelo Slovenijo, v teh delih države je najhuje

Sneg sneženje
1/4
Domen Mal
Padavine so se do jutra razširile nad vso Slovenijo, meja sneženja pa se bo v večjem delu države spustila do nižin. Marsikje bo močneje snežilo. Glavnina padavin bo padla med 6. in 10. uro, nato bodo od severovzhoda začele slabeti. Za Primorsko je zaradi napovedane močne burje izdano oranžno vremensko opozorilo. Pričakovati je upočasnjen promet.

V večjem delu države lahko v le nekaj urah zapade od 10 do 20 centimetrov snega – tudi po nižinah. Največ ga bo zapadlo na Gorenjskem, Notranjskem, Dolenjskem in Koroškem. Na cestah bodo razmere najslabše na Notranjskem in Primorskem, na izpostavljenih mestih bo v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro, zaradi česar obstaja velika nevarnost snežnih zametov. Vetrovno bo tudi drugod po državi.

Popoldne bodo padavine od severovzhoda ponehale. Hladno vreme se bo nato nadaljevalo tudi konec tedna, ko je napovedano jasno vreme.

Na cestah bodo danes plužne in posipne skupine, promet bo potekal počasneje. Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznike opozarjajo, da naj se na pot ne odpravljajo brez zimske opreme, vozniki tovornih vozil pa lahko pričakujejo tudi izločanje na celotnem avtocestnem križu.

Sneg sneženje | Avtor: Domen  Mal Domen Mal

Na štajerski avtocesti je zaradi zdrsa tovornega vozila zaprt vozni pas med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje proti Mariboru.

Iz Darsa so sporočili, da bodo preventivno posipanje začeli pred začetkom sneženja, s pluženjem pa, ko se bo sneg začel oprijemati vozišča. Posebej opozarjajo na možne težave na primorski avtocesti in vipavski hitri cesti zaradi burje in kot neugodno ocenjujejo tudi napoved, da bodo prav v času jutranje prometne konice okrepljene snežne padavine.

sneg | Avtor: Promet.si Promet.si

Komentarjev 5
  • bobubob 09:31 19.januar 2024.

    Zima je - kljub pravilniku WEFa. Narava je neodgovorna in bi jo bilo treba prepovedat.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:06 19.januar 2024.

    Vsem nedeljskim voznikom sporočam,da danes ni nedelja

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 08:30 19.januar 2024.

    ljudje, če mislite vozit po praznih cestah 30 km/h zato ker je malo snegca ste navadne pickhe.. mene bi bilo sram, da sem dec in da se vozim kot baba.... moj 6 letni sin bi bolje vozil od vas.... OSTANITE DOMA!