Slovenija
27674 ogledov

Začelo se je: Takšne so razmere po Sloveniji

1/2
Na Koroškem in na Gorenjskem je dež okoli poldneva prešel v sneg, meja sneženja se bo postopoma spustila tudi v preostalih delih Slovenije.

Na severu države se je že začelo ohlajati, na Pavličevem sedlu se je v pol ure ohladilo za 3 °C, spuščati pa se je začela tudi meja sneženja. Na naših višinskih meteoroloških postajah sneži, sporočajo meteorologi agencije za okolje. Zaradi hitrega ohlajanja lahko ponekod po državi nastanejo nevihte. 

Glede na radarsko animacijo si lahko obetamo kak centimeter več, kot je sprva nakazovala napoved, dodajajo vremenoslovci portala Neurje.

Trenutne razmere si lahko ogledate na tej povezavi.

 | Avtor:

Hitrost prilagodite razmeram na cesti, povečajte varnostno razdaljo in vozite strpno. Zaradi močnega vetra v osrednji Sloveniji, na severnem Primorskem, Notranjskem in na Gorenjskem so na vozišču lahko podrta drevesa, veje in drugi predmeti.

V neprevetrenih krajih v severovzhodni Sloveniji so bile sicer že zjutraj in dopoldne temperature pod lediščem, ob padavinah je zato nastajala poledica, okoli dreves pa se je začel nabirati žled. Žledenje je zaznala tudi naša vremenska kamera na postaji Zgornja Kapla.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 17:53 02.december 2023.

    Sneg je ponovno presenetil komunalno službo.

  • Ender3 15:19 02.december 2023.

    Imamo srečo, da je padel dež namesto sneg. Imeli bi pravi kaos povsod..