Slovenija
24859 ogledov

Začelo se je: Z odvetniki nad kadrovanje SDS

Pošta Slovenije Pošta Slovenije
Zunanji pravni pregled imenovanja generalnega direktorja Pošte Slovenija.

Slovenski državni holding (SDH), ki upravlja s podjetji v državni last je teden pred volitvami naročil zunanji pravni pregled imenovanja generalnega direktorja Pošte Slovenije Tomaža Kokota, poroča portal necenzurirano.si.

Pod vprašajem zakonitost imenovanja

Kokot je dolgoletni član Slovenske demokratske stranke (SDS) in je poln mandat dobil pred tremi meseci. Čeprav Kokot ne izpolnjuje pogojev, ki so po statutu potrebni za generalnega direktorja, ga je nadzorni svet pod vodstvom Ervina Renka, bratranca generalnega sekretarja SDS Boruta Dolanca, izbral kot najprimernejšega kandidata.

Kokot bi moral imeti najmanj pet let izkušenj na vodstvenih položajih v velikih gospodarskih družbah ali druge primerljive izkušnje, bil pa je le izvršni direktor manjšega družinskega podjetja.

Na položaj mu je pomagal tudi Janšev odvetnik Matoz

Do vplivnega in dobro plačanega položaja so mu tako pomagali odvetniki, pravni svetovalci in vlada Janeza Janše, poroča necenzurirano.si. Pri imenovanju Kokota naj bi tako pomagal tudi Franci Matoz, odvetnik Janeza Janše.

Saga o imenovanju izbranca SDS se je vlekla kar sedem mesecev, v tem času pa je prišlo do menjave in vplivanja na nadzornike.

Kaj bo pokazal pregled?

SDH je 20. aprila sprejela sklep, po katerem bosta morala poslovodstvo in nadzorni svet Pošte Slovenije  izvajalcu pregleda zagotoviti vso dokumentacijo v zvezi z imenovanjem Kokota. Posredovati bodo morali tudi fotokopije listin, elektronske datoteke in tudi zvočne posnetke, če bi se izvajalcu pregleda zdele pomembne, izvajalec pregleda pa lahko opravi razgovore tako s trenutnimi kot nekdanjimi člani nadzornega sveta, pa tudi s člani kadrovske komisije.

Kot poroča necenzurirano.si, je pričakovati, da bo zunanji pravni pregled potrdil, da je bilo imenovanje Kokota za generalnega direktorja Pošte Slovenije politično in dirigirano iz kabineta predsednika vlade. Vpleteni pa so pri tem zlorabili pravna sredstva in zavestno odločali v nasprotju s pravili in zakonodajo.

dezurni@styria-media.si

 

 

 
Komentarjev 19
 • gilgant 15:24 28.april 2022.

  bo treba še en zapor zgradit..ni prostora za vse..pa še en dom za odrasle nedonošenčke..pastirjeve ovce

 • Eddie 15:08 28.april 2022.

  Pravilno. Škoda samo, da šele zdaj. Taka kadrovanja bi mlrala biti kazensko preganjana. Dečko je prišel od nikoder, ampak ima tapravo člansko izkaznico. Tako se posla ne dela. Če je on pravi za to poziciji, nas je v Sloveniji vsaj ...prikaži več 100 pred njim bolj primernih... imamo pa članske izkaznice.

 • Avatar Leon
  Leon 14:07 28.april 2022.

  Pošta je imela dobiček ? Logično z zmanjšanjem števila zaposlenih saj so jih zapustili delavci in povišanjem storitev ,katerih ne opravljajo kot je poročala komisija o milijonskih ne odpremljenih pošiljkah . Nekateri še čakajo novoletne čestitke .....čeprav imajo VELIKE NABIRALNIKE XXXL