Slovenija
16 ogledov

Začenja se sezona obnov cest

promet, cesta, rometni znak Žurnal24 main
Dars. Že danes zapore med Dramljami in Celjem ter na gorenjski avtocesti.

Meja. Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) bo danes začela dela na 1,8 kilometra dolgem odseku štajerske avtoceste Dramlje–Celje. Najprej bosta po sedem dni zaprta vozni in prehitevalni pas, po 1. maju pa bo promet preusmerjen na drugo stran avtoceste. Prav tako danes bodo začeli obnovo viadukta Moste na gorenjskem kraku avtoceste. Dela bodo predvidoma trajala 14 dni, promet pa bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Pri Postojni čez en teden

V ponedeljek, 16. aprila, bodo pri priključku Postojna zaprli prehitevalni in odstavni pas na obeh smereh avtoceste. Rok za dokončanje teh del je 53 dni.

Letos se bodo dela sicer izvajala še na odsekih Lipce–Lesce (gorenjska avtocesta), Unec–Postojna, Divača–Kozina, Gabrk–Sežana (primorska avtocesta), Šentilj–Pesnica, Dramlje–Celje, Šentrupert–Vransko, Vransko–Trojane (štajerska avtocesta) in Celovška cesta–Koseze (Ljubljana), ki je eden od najbolj obremenjenih pri nas. Na odsekih Brezovica–Vrhnika in Unec–Postojna bodo letos začeli graditi protihrupne ograje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.