Slovenija
6488 ogledov

Štajerska: 2-letnega otroka je pustila v razgretem avtu, kjer je umrl

Sveti Lovrenc Žurnal24
Na celjskem okrožnem sodišču bo prihodnji teden predobravnavni narok za mamo še ne dveletnega otroka, ki je umrl v razgretem avtomobilu, in njenega partnerja.

Na celjskem okrožnem sodišču bo v ponedeljek predobravnavni narok za mamo še ne dveletnega dečka, ki je junija lani v Svetem Lovrencu pri Preboldu umrl v razgretem avtomobilu, in njenega partnerja.

Na naroku se bosta osumljena izrekla glede očitanega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Tožilstvo jima ob tem očita kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog

Še ne dve leti star deček je 20. junija lani umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

Oba je policija že obravnavala

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Mati umrlega otroka ima sicer več otrok.

Obema osumljencema je celjska policija odvzela telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

V Mariboru še enkrat o sodbi Aljažu Verhovniku

Na mariborskem višjem sodišču bo v četrtek potekala pritožbena seja zoper sodbo Aljažu Verhovniku, ki ga je tamkajšnje okrožno sodišče decembra lani zaradi poskus uboja maja 2022 v Poljčanah obsodilo na pet let zapora. Sodni senat je takrat skoraj v celoti uslišalo predlog tožilke Mateje Artenjak, ki je zahtevala še leto višjo kazen, po sodbi pa sta tako tožilka kot zagovornik Igor Weindorfer zatrjevala, da sta s sodbo zadovoljna. Oba sta sicer takrat dejala, da bosta o morebitni pritožbi še razmislila po prebrani pisni obrazložitvi sodbe.

Tožilstvo je sicer tik pred razpletom sojenja spremenilo vsebino obtožnice, v kateri je sprva Verhovniku očitalo poskus umora, njegovi soprogi Patriciji pa pomoč pri tem dejanju, a je na zadnjem naroku oktobra obtožbe zoper slednjo umaknilo, zoper Aljaža Verhovnika pa omililo na poskus uboja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Pierre 18:56 17.marec 2024.

    A ne, Janša je VSE obljube izpolnil!!!!

  • SlavkoKrizman 16:52 17.marec 2024.

    @Grof...kaj ima tvoj komentar s člankom? Očitno si plačanec...kje se prijavim...bi tudi jaz kaj zaslužil...

  • Grof 13:48 17.marec 2024.

    Slovence pretresa Golobov spomin, možgane ima velike, kot nutrija ob potoku Glinjščici. Tip je pozabil na obljube, ki jih je dal Primorcem,takoj po požaru, skoraj 2 leti po požaru, kjer so izgubili premoženje, jih je peljal scat, obljubljal milijone, avijone ...prikaži več , kamione, pa do danes niso prejeli niti centa, pomoči, nadomestil, to je pizdek, ki bi moral sedeti na Domu, ne pa, da hosteso šeta po Dubaju, halooooo Slovenceljni….