Slovenija
28256 ogledov

Začenjajo poostren nadzor PCT pogojev

Cepljenje QR koda zeleno potrdilo Profimedia
Inšpektorji bodo z danšanjim dnem okrepili število nadzorov.

Finančna uprava RS in Tržni inšpektorat RS bosta okrepila nadzore spoštovanja PCT pogojev. "Še zlasti bomo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije," sporoča finančna uprava.

Inšpektorji Finančne uprave RS v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti na terenu izvajajo tudi nadzore glede spoštovanje odlokov sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 (PCT pogoj) kot določa prvi odstavek 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Ur.l. RS, št 36/06, s spremembami). Posebna pozornost je namenjena preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, kakor tudi preverjanju, ali izvajalci storitev ustrezno preverjajo izpolnjevanje PCT pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih na prireditvah.

Finančna uprava bo na celotnem območju države število tovrstnih nadzorov okrepila. "V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bomo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki smo jih v preteklosti že preverjali. V primeru ponovno ugotovljenih kršitev, bodo zavezanci takoj ustrezno sankcionirani z globami," so dodali.

Tržni inšpektorat vse deležnike na trgu, predvsem pa trgovce, poziva " doslednemu preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT tako pri svojih zaposlenih, kot tudi pri uporabnikih storitev (potrošnikih), saj se bomo le na ta način lahko izognili ponovnemu zaprtju javnega življenja". V prihodnje bodo poostrili nadzor in v primeru ugotovljenih kršitev ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 32
  • david193 09:51 23.oktober 2021.

    S temi globami si lah sam mal rit obrišete ker ni nobene pravne podlage, tako kot ni bilo za nošenje mask.

  • David_Boyle 16:12 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • dizelcek 14:42 22.oktober 2021.

    Kar pa inšpektorji in novinarji pišejo ni zakonske podlage.p