Slovenija
1 ogledov

Začenjajo prenovo

Že dobrega pol leta CT-aparat uspešno uporabljajo v Bolnišnici Topolšica, v Celj Žurnal24 main
Varčujejo, a zdravnike specialiste kljub krizi še vedno potrebujejo.

V Splošni bolnišnici Celje (SBC) odpuščanj zaposlenih za nedoločen čas za zdaj ne načrtujejo. ''Bo pa prišlo do zmanjševanja števila zaposlenih za določen čas, saj teh pogodb nekaterim ne bomo podaljšali,'' pojasnjuje Danijela Gorišek, vodja službe za odnose z javnostmi v SBC.

Še dvajset specialistov
''V zadnjem letu nam je v SBC sicer uspelo zaposliti nekaj zdravnikov in tako zmanjšati kadrovski primanjkljaj. Kljub temu pa na nekaterih oddelkih zdravnikov še vedno primanjkuje, zato bi, tudi v teh časih, ko na vseh področjih zmanjšujemo stroške in racionaliziramo poslovanje, zaposlili še okoli dvajset zdravnikov specialistov,'' pojasnjuje Goriškova. Pri tovrstnem kadru se varčevati ne da in ne sme. Bolniki, ki jih zaradi krize ni nič manj, naj namreč ne bi občutili varčevalnih ukrepov.

Obsežna gradbena dela

Te dni v SBC začenjajo obsežno prenovo radiološkega oddelka, kar je naložba, ki so jo napovedovali že na začetku leta. Nekateri so pričakovali, da bo novi CT-aparat, ki ga je bolnišnica kupila tudi s pomočjo številnih donatorjev, bolnikom na voljo že to jesen, a bo treba nanj še malo počakati.

''Te dni uvajamo izbranega izvajalca, zaradi specifičnih potreb novega CT-aparata in dveh novih rentgenskih aparatov pa bo treba izvesti tako gradbeno prenovo in pripravo prostorov kot tudi prenovo električnih in drugih inštalacij, da bodo diagnostične kapacitete nemoteno delovale. Dela bodo trajala približno tri mesece in naj bi bila končana pred koncem leta,''
pojasnjujejo v SBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.