Slovenija
33 ogledov

Začenjajo se krompirjeve počitnice

Šolarji Anže Petkovšek
Za osnovnošolce in srednješolce se začenjajo se kropmirjeve počitnice. Ministrica za šolstvo je vsem zaželela naj v premoru uživajo.

Za okoli 167.750 osnovnošolcev in 75.500 srednješolcev se danes začenjajo prve letošnje šolske počitnice. V času krompirjevih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji.

Ministrica za šolstvoStanislava Setnikar Cankar je v predpočitniški poslanici vsem zaželela, da naj v počitnicah uživajo:"Kratke bodo, a ravno pravšnje, da si naberete moči za nadaljevanje šolskega leta. Prepričana sem, da jih boste znali preživeti vsak na svoj način in da se bo ta enotedenski odklop še kako prilegel." Nadaljevala je,   brezskrbno preživijo počitnice, nato pa se čez teden dni v šolske klopi vrnejo polni energije, dobre volje in veselja.

Šolarji se bodo s krompirjevih počitnic v šolske klopi znova vrnili 3. novembra. Naslednjih počitnic pa se bodo učenci in dijaki veselili ob božično-novoletnih praznikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.