Slovenija
20 ogledov

Začetek Frankfurta po Frankfurtu

Žurnal24 main
Največji knjižni sejem pri nas odpira svoja vrata. Ljubiteljem knjige bo na voljo 10.000 tujih knjižnih naslovov.

Začenja se 21. knjižni sejem Frankfurt po Frankfurtu, ki obiskovalcem ponuja 10.000 novih tujih knjižnih naslovov, predvsem v angleškem jeziku. Knjige bodo predstavljene v tematskih sklopih: družboslovje in humanistika, ekonomija, tehnika in informatika, matematika, fizika in astronomija, naravoslovne vede, priročniki in turistika, umetnost in arhitektura ter leposlovje, literarne vede in jeziki.

Razstava bo zajela vsa področja sodobne knjižne produkcije, ki bo predstavljena tudi v katalogih. Ta bo dostopen tako v fizični obliki kot na spletnih straneh www.konzorcij.com in www.mladinska.com/FpoF.

Letošnji sejem bo posebej opozoril na ameriško založbo Wiley, ki letos slavi 200-letnico obstoja. Gre za eno od najstarejših založb na svetu, njena posebnost pa je, da je še vedno v družinski lasti, sicer pa pokriva tako naravoslovne kot družboslovne vede.

Drugi poudarek letošnjega sejma je Katalonija in katalonska kultura. V Frankfurtu je bilo predstavljenih okoli 1000 knjig iz te dežele, v Ljubljani bo na ogled ožji izbor, s katerim želijo izpostaviti največje dosežke katalonske knjižne produkcije ter predstaviti deželo z monografijami in turističnimi vodniki, je povedala predstavnica marketinga Metka Zver.

Tudi letos bo posebna pozornost namenjena slovenskim avtorjem, katerih dela so bila prevedena v tuje jezike. Med najbolj prevajanimi leposlovnimi avtorji sta letos Drago Jančar in Jani Virk, sicer pa je največ prevodov leposlovnih del po besedah Zverove izšlo v deželah nekdanje Jugoslavije. Med strokovnimi knjigami slovenskih avtorjev, ki so izšle v tujini, tudi letos prevladujejo dela Slavoja Žižka; tokrat jim je za razstavo uspelo pridobiti 15 njegovih knjig, veliko jih je izšlo v francoščini.

Znotraj predstavitve slovenskih avtorjev v tujih jezikih bo posebna pozornost namenjena prvemu celovitemu pregledu sodobne slovenske arhitekture – knjigi New Architecture in Slovenia  Matevža Čelika, ki je izšla pri dunajski izpostavi založbe Springer. Predstavitev knjige bo 9. novembra ob 18. uri v knjigarni Konzorcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.