Slovenija
15 ogledov

Začetek gradnje junija

Uvozno-izvozna klanina bo umešena pod tlakovani, sredinski del parka Zvezda. V g Žurnal24 main
Gradbeno dovoljenje za gradnjo garažne hiše pod Kongresnim trgom naj bi dobili že junija. Platan ne bodo podirali.

Gradbinca bodo med šestimi pravočasno oddanimi ponudbami za gradnjo garažne hiše pod Kongresnim trgom predvidoma izbrali že maja, župan Zoran Janković pa še ni znal povedati, ali se bodo z njimi pred tem še pogajali ali ne.
 
Vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja so po besedah Vande Mikluž z Oddelka za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana (OUPMOL) oddali že v začetku marca in predvidevajo, da ga bodo dobili v začetku junija. Župan meni, da bi lahko izbranega izvajalca junija že vpeljali v gradnjo.

Načrti še nespremenjeni
V veljavnih prostorskih ureditvenih pogojih (PUP) je umeščen uvoz v začetku podaljška Šubičeve ceste ter izvoz pred križiščem Wolfove in Gosposke ulice, kjer bi morali nato krožno obrniti za dostop nazaj do Slovenske ceste. Zdaj je predvidena nova ureditev prometa. “Izdelanih je bilo okoli 20 variant umestitve uvozno-izvozne klančine,” je povedala Alenka Pavlin z OUPMOL. Izbrana je bila rešitev, ki predvideva uvozno-izvozno klančino pod sredinskim, tlakovanim delom parka Zvezda. Sprememba PUP bo na seji mestnega sveta obravnavana maja, sledila bo javna razgrnitev.

Več prostora za pešce
S spremembo uvozno-izvozne klančine bodo lahko obodne ceste namenjene predvsem pešcem. Kot je povedal župan, bodo količki pred slaščičarno prestavljeni takoj za klančino. Pavlinova pa pravi, da podzemna garažna hiša ne bo posegala v območje parka Zvezda, kjer so zasajene platane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.