Slovenija
25 ogledov

Začetek nagradne igre policistov

(Foto: www.pss-slo.org) Žurnal24 main
Policisti danes začenjajo nagradno igro. Namen je ozavestiti javnost o razlogih za stavko. Če bo posameznik pravilno odgovoril na vprašanje, bo prejel nagrado.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) pod taktirko Branka Praha z današnjim dnem začenja nagradno igro, s katero želijo ozavestiti javnost o razlogih za stavko. Hkrati gre za nagradno igro, ki je sprožila precej burnih odzivov tako v članstvu PSS kot v javnosti. Prah na očitke odgovarja, da je nagradna igra način informiranja javnosti o razlogih za nezadovoljstvo med policisti.

Pojdimo v toplice
Kakor koli že, člani Prahovega sindikata bodo od danes naprej delili pet različnih vrst letakov. Vsak, ki bo odgovoril na vprašanje in izpolnil formular, bo sodeloval v žrebanju. Med nagradami bo tudi letovanje v turističnih nastanitvah, ki so v lasti policijskega sindikata. Ta ima trenutno apartmaja v Termah Čatež in Termah Lendava.

Vsi, ki to berete, se morate zavedati, da je v državah EU nekaj povsem normalnega, da imajo policisti nadpovprečno plačo, da se upokojijo bistveno prej kot ostali državljani in da imajo posebne ugodnosti, saj imajo tudi ogromno posebnih omejitev in prepovedi ter težkih odgovornosti.
Prah na strani PSS

Prah se na naše klice še vedno ne odziva oziroma je telefon kar izklopil, zato nam še vedno ni uspelo izvedeti, kje in na kakšen način bodo policisti sploh delili letake.

V PSS verjamejo, da jim bo tovrstna akcija pomagala pri doseganju končnega cilja – na njihovi spletni strani so zapisali: "S poznavanjem in razumevanjem naših upravičenih zahtev bo tudi vladi na koncu lažje sprejeti težko odločitev in postaviti stvari na tako mesto, kot bi že dolga leta morale biti."

Sicer pa se je PSS tudi včeraj pogajal z vlado, a napredka še vedno niso dosegli. S pogajanji nadaljujejo 3. novembra, do takrat pa ne bodo govorili o vsebini pogovorov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.