Slovenija
24 ogledov

Začetek predprodaje vozovnic

S 15. aprilom bo na avtobusih LPP mogoče plačevati s kartico Urbana. Žurnal24 main
Na Slovenskih železnicah danes začenjajo predprodajo šolskih abonentskih vozovnic za novo šolsko leto. Študentje, ki iščete sobe: obrnite se na Šoul in m2 brezplačno posredovalnico sob.

Mesečno vozovnico urbano za ljubljanski mestni potniški promet si lahko sicer uredite že od 1. julija, za medkrajevni avtobusni promet pa od 25. avgusta. Podatki za izračun cen vozovnice in možnost izpolnitve e-vloge so objavljeni na spletni strani Slovenskih železnic.
Ob prvem nakupu vozovnice za novo šolsko leto je treba na potniško blagajno s seboj prinesti izpolnjeno e-vlogo in osebni dokument. Nakup mesečne in drugih abonentskih vozovnic pa je mogoč le z elektronsko izkaznico (čip kartico), ki jo kupijo na blagajni. Njena cena je pet evrov, velja pa le v obdobju šolanja.

Preprosto podaljševanje urbane

V ljubljanskem mestnem potniškem prometu je za naslednje šolsko leto poenostavljeno podaljševanje že veljavnih mesečnih vozovnic (terminskih kartic urbana). Po novem lahko dijaki in študentje že veljavne terminske urbane preprosto podaljšujejo na urbanomatih.

Tisti, ki si v novem šolskem letu prvič urejajo mesečno vozovnico urbano, se morajo osebno zglasiti na enem od dveh prodajnih mestih LPP. Referentu predložijo dokument s fotografijo in pravilno izpolnjeno vlogo za pridobitev subvencije k ceni prevoza. Če so dokumenti ustrezno izpolnjeni in veljavni, urbano prejmejo takoj.

Šolsko mesečno vozovnico za medkrajevni potniški promet LPP pa lahko dijaki in študentje uredijo na prodajnih mestih v Ljubljani in na Vrhniki, kjer predložijo vlogo za dodelitev subvencije in dokument s fotografijo ter kupijo elektronsko kartico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.