Slovenija
29 ogledov

Začetek prodaje konec maja

Prodaja oskrbovanih stanovanj v novem bloku na Bokalovi se bo začela konec maja. Žurnal24 main
Na Bokalovi cesti bodo dokončana do konca aprila.

“V ponedeljek začnemo polagati parket; pričakujemo, da bodo dela končana nekje do konca aprila,” je za Žurnal povedal Vinko Pogačnik, vodja projekta oskrbovanih stanovanj iz podjetja Oniks Invest. “Tehnični pregled in pridobivanje uporabnega dovoljenja bosta začetek maja, tako da se bo prodaja začela konec maja,” je pojasnil.

Za starejše in invalide
V oskrbovanem bloku je 28 enot, od garsonjer do dvosobnih stanovanj, vse pa so prilagojene predpisom za oskrbovana stanovanja. Posebnost pa je tudi skupni družabni prostor v pritličju s kuhinjo in sanitarijami. “Z bližnjim Domom upokojencev dr. Franceta Berglja imamo sklenjen sporazum o zagotavljanju prehrane, stanovalci pa se bodo lahko dogovorili tudi za pranje in likanje,” je povedal Pogačnik in dodal: “Stanovanja so opremljena z rdečim SOS-telefonom, stanovalci pa bodo lahko pridobili tudi ogrlico z rdečim gumbom, ki je sprogramirana na poziv izbranih telefonskih številk.”

Projekt je v celoti vreden 1,9 milijona evrov, investitor pa se je odločil za prodajo in ne oddajo. Za garsonjero bo tako po besedah investitorjev treba odšteti od 66 do 76 tisoč evrov, za največja, dvosobna stanovanja pa od 93 do 116 tisoč evrov, odvisno od lege in etaže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.