Slovenija
75 ogledov

Začetek sojenja v primeru Akton proti Telekomu

<biznis> 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostja Boštjan Tacol
Akton od Telekoma Slovenije kot pravnega naslednika nekdanje hčerinske družbe Mobitel zahteva 1,5 milijona odškodnine zaradi domnevnega zaračunavanja previsokih cen.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes odvil prvi narok glavne obravnave v primeru tožbe družbe Akton proti Telekomu Slovenije.

Sodnica Lidija Smolar je danes opozorila zastopnike družbe Akton na pomanjkanje navedb in dokazil v zvezi s škodo oziroma njeno višino ter opredelitvijo poslovne tajnosti, na katero se tožeča stranka sklicuje pri dosedanjem odklanjanju predložitve ustreznih dokumentov.

Pri tem je Aktonu dodelila petdnevni rok, da v spis predloži ustrezna dokazila, naslednji narok glavne obravnave pa je sklicala za 8. maj ob 9. uri.

Zastopniki Telekoma Slovenije so temu sicer oporekali. Menili so namreč, da bi morala tožeča stranka ustrezne dokumente dostaviti najkasneje do konca prvega naroka.

Zastopniki Aktona so odgovorili, da so tekom dosedanjega postopka pojasnili, zakaj niso podali omenjenih dokazil, in da je sodišče šele na prvem naroku podalo svoje mnenje glede tega vprašanja.

Poleg tega so Aktonovi zastopniki zavrnili očitke tožene stranke, češ da so zavlačevali postopke in ravnali nevestno ter nepošteno.

Spor zaradi previsokih cen

Spor med Aktonom in največjim slovenskim telekomunikacijskim operaterjem sega v leto 2009. Akton je namreč decembra 2009 vložil odškodninsko tožbo zoper Telekom oziroma nekdanji Mobitel, ker naj bi mu ta zaračunaval previsoke cene za zaključevanje klicev v Mobitelovo omrežje in s tem kršil pogodbo o medomrežnem povezovanju.

Generalni direktor Igor Košir je na današnji obravnavi sicer še izpostavil, da je odvetnik Simon Bračun, ki danes zastopa Telekom, v spornem času deloval v pravni službi Aktona in takrat opozarjal na sporno ravnanje Mobitela.

Odvetnik je odgovoril, da je bil po drugi strani Košir v kritičnem času zaposlen na Telekomu Slovenije, a hkrati nadaljeval, da so tozadevne navedbe brezpredmetne.

Ljubljansko podjetje Akton je ponudnik telekomunikacijskih storitev podjetjem in operaterjem v Sloveniji in na območju nekdanje Jugoslavije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.