Slovenija
15 ogledov

Začrtana Žurnalova prihodnost

Zurnal
1/56
Boštjan Tacol
Žurnalov dan se je zaključil. Zdaj je na vrsti uresničitev idej, ki smo ji danes oblikovali skupaj z našimi bralci, poslovnimi partnerji, oglaševalci, direktorji podjetij in mnenjskimi voditelji.

Čeprav je bil takšen dogodek, kot je bil današnji Žurnalov dan, prvi tak dogodek v Sloveniji, je rezultat odličen. Zbralo se nas je 60 udeležencev z vseh vetrov, a vsi pomembni za Žurnal.

Sprva malce presenečeni povabljeni, ki so izvedeli, da dogodek nima vnaprej določenega urnika kot klasični dogodki, ampak ga bomo ustvarili skupaj, in da lahko vsak predlaga temo za debato in lahko kadarkoli odide ali spremeni skupino, v kateri debatira, če izgubi zanimanje za temo, so se kmalu opogumili.

Vsi enakopravni

Padati so začeli predlogi in v manj kot pol ure smo udeleženci ustvarili praktično nevede seznam tem, ki so se nanašale na razvoj Žurnalovih medijev v prihodnosti, in se razdelili v skupine glede na to, katere teme so nas zanimale.

Debata, v kateri je vsem priznana strokovnost in ni nihče bolj usposobljen za določeno temo kot nekdo drug, se je uspešno razvila. Bralci, oglaševalci, direktorji podjetij, mnenjski voditelji, poslovni partnerji in novinarji so skupaj oblikovali kar 14 konkretnih predlogov za še bolj uspešno prihodnost Žurnala.

Sledi …

Med 14 predlogi smo zbrani določili tri tiste, ki so najpomembnejši in morajo biti prvi na dnevnem redu, potem pa so na vrsti ostali. Vse predloge bomo zdaj res temeljito preučili in morda bo že naslednja sprememba, ki jo boste opazili, rezultat današnjega Žurnalovega dneva.

Upamo, da se bomo še kdaj zbrali predstavniki tako različnih skupin, ki pa smo vsi povezani z Žurnalom in zato ključni za njegovo prihodnost.

Komentarjev 4
  • aaarri 18:57 27.januar 2012.

    se ne bi mogla bolj strinjati z zadnjim odstavkom - res potrebujejo tečaj slovenščine. me prav zanima, kako zgleda izpit iz pravopisa na fdv-ju...

  • tralala 17:53 27.januar 2012.

    hja.....tale 'konj' je zdaj zgolj promotorski. Vprašanje časa je, kdaj bo plačljiv.

  • mufi 16:56 27.januar 2012.

    Podarjenemu konju glih ni fajn šimfat zobk