Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Policistoma hladnokrvno povedal, da je ubil svojo ženo

Moškega, ki je v petek zvečer v avtomobilu hladnokrvno zadavil svojo ženo, je policija nazadnje zaradi nasilja v družini obravnavala januarja. Izrekli so mu prepoved približevanja ženi. Ukrep je do petka zvečer že potekel.

Ta konec tedna je po Sloveniji odmeval umor 31-letnice, ki jo je zadavil njen 33-letni mož. Morilca sta med kontrolo prometa ustavila policista iz Laškega.

Ustavila sta ga, ker je bil nepripet

"Voznika sta ustavila policista iz Laškega, ki sta bila na poti v Celje, da bi s strani tamkajšnjih kolegov prevzela nujno pošto," je na današnji tiskovni konferenci pojasnil Milan Vogrinec, vodja celjskih kriminalistov. Opazila sta voznika osebnega vozila Kia pride, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, zato sta ga ustavila. "Pri tem sta opazila osebo, ki se je nahajala na tleh med sprednjimi in zadnjimi sedeži."

Policist je vprašal voznika, kdo se nahaja v vozilu, ta pa mu je hladnokrvno odgovoril, da je ubil svojo ženo. Eden izmed policistov je nesrečno žensko takoj izvlekel iz vozila in jo poskušal oživljati z umetnim dihanjem, vendar za to je bilo žal že prepozno, saj je bila že mrtva. Zdravnik, ki je prispel na mesto, je lahko le še potrdil njeno smrt.

Umor je bil načrtovan

Policisti so v preiskavi ugotovili, da je moški že dlje časa načrtoval, da bo ubil svojo ženo, mati treh otrok, če ga bo ta zares zapustila. S tem namenom se je v petek tudi odpravil v Laško, kjer je med 20. in 21. uro prispel do podjetja, kjer je bila njegova žena zaposlena. Na parkirišču je najprej preveril, če se tam nahaja njeno vozilo. Ko je videl, da je žena v službi z avtom, je odšel nazaj v Laško in se ponovno vrnil pred podjetje okrog 21.30.

Najprej je skrit spremljal, če bo žena sama prišla do avtomobila. Ko je okrog 22. ure zares sama prišla na parkirišče, jo je pod pretvezo, da bi se rad v miru pogovoril z njo, prepričan, da ga je vzela v avtomobil.

"Osumljeni jo je povabil na pijačo v mestni park v Celju. Pokojna je zares zapeljala proti lokalu na tem območju, ki pa je bil že zaprt," pravi Vogrinec. Nekaj časa sta sedela v vozilu in ženska je ponovno zavrnila njegov predlog, da bi še naprej skupaj živela. "Osumljeni se je zato odločil, da ji vzame življenje. Z rokami jo je začel daviti in ker se mu je upirala, je uporabil še vrvico, da jo je z njo dokončno zadavil. Truplo je potisnil med prednje in zadnje sedeže in se odpeljal."

Osumljenega so že v preteklosti obravnavali za različna kazniva dejanja; lani mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki so mu ga izrekli tudi v letošnjem januarju. Do večera, ko se je spet približal svoji ženi in jo ubil, je ta prepoved že prenehala veljati.

Moškega sta policista v petek takoj pridržala, sodnik je zanj že odredil pripor.

Komentarjev 4
  • markus 21:17 16.februar 2015.

    Marsikatera ženska, s katero sem se pogovarjal, ima takega kre*ena, se opravičujem, za moža, pa ne gre od njega stran zaradi otrok. A mislite res, da s tem delate uslugo otrokom, ko vztrajate z nasilnim moškim? To ni edini primer. ...prikaži več Verjamem, da je podobnih več sto, ki prenašajo nasilje, alkohol, varanje in še kaj. Ta moški, ki je storil to ostudno dejanje, je zver, ne človek. Sicer pa njegov poklic že marsikaj pove o človeku. Ljudje s takšnimi poklici niso ravno "miroljubni". Živali ne more ubijati noben normalen, takšen (nenormalen), ki pa to dela, pa se slej ko prej, ko se mu obrne, loti človeka.

  • puksicd 14:03 16.februar 2015.

    Točno ... Čez 7 let in pol bo zunaj, vse pozabljeno, odslužena kazen, nova žrtev, noce "prepovedi" približevanja, nov umor.

  • puksicd 14:02 16.februar 2015.

    Prepovedi približevanja so največja bedarija in samo en pravniški fop ... Ker so organi neučinkoviti, je ta punca morala umreti. Vedelo se je, da je govno od njenega moža nasilno, pa so mu izdali priporočeno pismo ... In to je ...prikaži več to. To je naš svet, namesto da bi takšne ljudi pravočasno ukinili ali pa jih kam za stalno umaknili. Če nisi za med ljudi, nisi. Pika.