Slovenija
15 ogledov

"Zadeva se bo premaknila"

Neplačani podizvajalci so šli v ponedeljek pred Dars. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Na današnjem sestanku s podizvajalci je minister za promet Patrick Vlačič zagotovil, da bodo potrebne odločitve sprejete že v petek.

Na sestanku, ki je bil danes sklican na željo podizvajalcev, so se pri predsedniku vlade Borutu Pahorju sestali minister Vlačič, minister za pravosodje Aleš Zalar, direktorica direktorata za javno premoženje na ministrstvu za finance Miranda Groff Ferjančič, predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Slovenije pri GZS Mirko Požar ter predstavniki podizvajalcev.

Vlačič: Zadeva se bo premaknila
Po zagotovilih ministra Patricka Vlačiča se bo zadeva glede nepoplačila podizvajalcev pri gradnji pomurske avtoceste premaknila. "Zavedamo se, da niti dva primera nista enaka, da je treba pogledati vsak primer posebej." Vsekakor se bodo po njegovem mnenju našle rešitve za poplačilo podizvajalcev.

Po mnenju enega izmed podizvajalcev je bi narejen ogromen korak naprej, zato verjame, da bo težava v petek pozitivno rešena.

Poplačila še ne bo v petek
Po besedah ministra Vlačiča v petek poplačila podizvajalcev še ne bo, bodo pa sprejeli odločitve, ki bodo omogočile takojšnji začetek reševanja posameznega primera. "Takšno pričakovanje je bilo izpostavljeno, mislim, da smo ga pripravljeni narediti," je povedal Vlačič.

Na današnji sestanek niso bili povabljeni predstavniki Darsa, saj je bilo srečanje po besedah ministra za promet sklicano na željo podizvajalcev.

Dars noče plačati
Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) namreč noče poplačati podizvajalcev za odseke pomurske avtoceste, čeprav je po zakonodaji in pogodbah to dolžna storiti. Dars je dobil tudi priporočilo vlade, naj nujno poplača podizvajalce, vendar se na to družba ne odziva.

V ponedeljek so podizvajalci protestirali pred zgradbo Darsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.