Slovenija
7 ogledov

Zadišalo bo po ribah

Praznik oljk, vina in rib. Poleg hrane in pijače tudi naravna kozmetika in istrska glasba.

“Na 9. Prazniku oljk, vina in rib bomo imeli kar 65 razstavljalcev; med njimi bodo tudi gostje iz hrvaške Istre in svetovno znan ekološki pridelovalec ekstra deviškega oljčnega olja Morgan,” je povedala Nevenka Gregorčič iz Centra za kulturo, šport in prireditve Izola.

Praznik bo v petek in soboto, in sicer od izolske tržnice do Manziolijevega trga med 19. in 24. uro, z glasbo pa bodo nadaljevali do 1. ure. Pokusiti bo mogoče brodet, ugorja, sardele v marinadi in domače testenine z morskimi sadeži.

Po pidočih še kalamari
“Dnevi pidočev so bili tako uspešni, da bomo podobne akcije ponovili jeseni, ko bodo na vrsti folpi, kalamari, sipe, sardele in nato ciplji. V sklopu Poletja v Izoli bodo junija, julija in avgusta koncerti, karaoke in številne druge dejavnosti, obudili pa bomo tudi praznovanje svetega Mavra,” je sezono predstavil Danilo Markočič, direktor Turistično gospodarskega združenja Izola.

Po županovih besedah si prizadevajo turistično sezono sicer podaljšati kar na vse leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.