Slovenija
6385 ogledov

Zadnja javnomnenjska anketa: Janša z naskokom vodi, pridobiva Šarec

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Vodi SDS, ki bi jo volilo 14,7 odstotka volivcev, sledi mu LMŠ z 9,8 odstotka.

Javnomnenjska raziskava, ki jo je za Siol.net in Planet TV izvedla Mediana, je pokazala, da največjo podporo med volivci še naprej uživa SDS, ki bi jo volilo 14,7 odstotka vprašanih. Z 9,8 odstotka ji sledi Lista Marjana Šarca (LMŠ), tretja je SD s 4,9 odstotka podpore.

SDS, ki ostaja krepko na vrhu, je glede na prejšnji teden podpora padla za 0,8 odstotne točke. Drugouvrščena LMŠ pa je pridobila 1,2 odstotka.

Podpora je za skoraj dve odstotni točki padla tudi Socialnim demokratom, ki so v prejšnjem merjenju zabeležili 6,8 odstotka. Tako so po novem skoraj izenačeni s SMC, ki tokrat beleži 4,7-odstotno podporo.

V državni zbor bi se po rezultatih raziskave prebila še Levica s štiriodstotno podporo, NSi (3,8 odstotka), DeSUS (3,7 odstotka), Stranka Alenke Bratušek (3,1 odstotka) in SNS (3 odstotki).

Skoraj četrtina sodelujočih v anketi (23,4 odstotka) še ne ve, koga bi volila, 2,9 odstotka jih ni želelo odgovoriti, 10,5 odstotka pa je dogovorilo, da ne bi volilo nobene stranke.

Mediana je raziskavo za Siol.net in Planet TV izvedla med 12. in 22. majem, v njej pa je sodelovalo 1050 anketirancev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar MS
    MS 10:02 24.maj 2018.

    1) Zadnja javnomnenjska anketa: Janša z naskokom vodi! Zmagal bo! A kaj po zmagi? - Lista Marjana Šarca, ne vidi možnosti sodelovanja, ker ni naklonjena "nobenim skrajnostim in radikalnim pogledom na politiko"." -"Ne znam si predstavljati, da bi šel v ...prikaži večv koalicijo z Janšo," je izjavil predsednik vlade Miro Cerar. -Tudi v SD možnosti sodelovanja s "skrajno desno SDS, ne vidijo. -Desus "ne bo šel v koalicijo s stranko SDS". Levica prav tako ne.

  • Matjaz Rogel 09:39 24.maj 2018.

    Darko Bulat Retweeted Eppur Si Mouve @trotz_dessen Tudi nejeverni spoznavajo, da je NOB 95% mit. Resnica je, da so pri NKVD šolani kadri likvidirali nekomunistične soborce in terorizirali lastno ljudstvo, deloma sami, deloma pa preko sproociranih represalij okupatorja. In vse ...prikaži večn vse te žrtve so danes cinična podlaga za mit o NOB.

  • izy 09:09 24.maj 2018.

    Skoraj za vsako zaposlitev v javnem sektorju je pogoj, da preneseš potrdilo o nekaznovanosti. Kako je mogoče, da lahko nekdo kandira za predsednika vlade, če pa ni nekaznovan? Nisem član nobene stranke!