Slovenija
12493 ogledov

Zadnja novica! Ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo

Tatjana Bobnar Bor Slana/STA; Vlada republike Slovenije
Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu zapisala, da bo po vrnitvi iz Bruslja podala odstopno izjavo, so potrdili na ministrstvu za notranje zadeve.

Spomnimo, med ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golob je počilo že pred časom, in sicer zaradi nesoglasij glede načina vodenja ministrstva. 

Premier Golob se je sicer v ponedeljek sestal tudi z ministrico Bobnar, po sestanku pa sporočil, da se z ministrico "razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije". Bobnarjeva je namreč po neuspelem predlogu za imenovanje Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom v izjavi za medije pretekli petek poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču pa bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala. In očitno jo je prav to stalo ministrskega položaja, saj se je, potem ko je MNZ vladi poslalo odgovore o političnih pritiskih na Policijo v tem mandatu vlade, odločila, da bo odstopila s funkcije ministrice za notranje zadeve. Seveda pa bo o (ne)sprejetju odstopa odločal premier Robert Golob.

V koalicijskih SD in Levici so sicer njeno delo ocenili kot strokovno in izrazili željo, da se spor čim prej razreši. A do tega očitno ne bo prišlo, ministrstvo za notranje zadeve bo tako kmalu prevzel nekdo drug. Bobnarjeva bi tako utegnila biti prva iz obstoječe ministrske ekipe, ki se bo poslovila od položaja v vladi.

Predsednik vlade Robert Golob naj bi se po informacijah STA na napovedano odstopno izjavo Bobnarjeve odzval popoldne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 58
  • McBobo 16:41 07.december 2022.

    Dnarja je zmankal, komunajzerji že bežijo.

  • jezero 15:18 07.december 2022.

    Kaj pa, če Golob ne odpre kuverte, ki bo tako ležala v predalu?

  • Ender3 15:06 07.december 2022.

    Kaj je glavna zahteva politike leve,desne, vmesne.Da ministujejo politični kadri,tudi najbolj nesposobni so boljši kot, človek iz stroke. In Bobnarjeva je,eklatanten in prvi primer vladnih koalicij, da je zasedla ministrstvo za notranje zadeve karierna policist-ka. Zahteva policije je, da so ...prikaži več kadri apolitični vendar ministrstvo mora biti politično.In potem smo na začetku vprašanja o depolitizaciji in neodvisnosti policije.Bobnarjeva ima veliko podporo javnosti, Golob jo bo s tem manevrom izgubil.