Slovenija
7584 ogledov

Ministrica Ajanović Hovnik vendarle odstopila

Sanja Ajanović Hovnik STA/Flickr/VladaRS
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je po aferah "letalske vozovnice" in "razpis za nevladne organizacije" odstopila ....

Sanja Ajanović Hovnik je odstopila s funkcije ministrice za javno upravo, saj ne želi, da ministrstvo ali vlada nosita breme razčiščevanja, povezanega z opravljanjem njene funkcije, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. O tem je tudi že obvestila predsednika vlade Roberta Goloba, ki bo po prihodu s službene poti o tem obvestil DZ.

V odstopni izjavi predsedniku vlade je zapisala, da "ima čisto vest", saj ni storila nič nezakonitega. Omenjeni razpis je bil po njenih zagotovilih transparenten. Želi, da pristojni organi čim prej opravijo svoje delo. "Prepričana sem, da bi moje vztrajanje v času teka uradnih postopkov pri pristojnih organih, pri vodenju ministrstva ob tako o neusmiljeni kampanji škodovalo delu vlade, stranke, ministrstva in države," je zapisala in Golobu sporočila, da nepreklicno odstopa z ministrske funkcije.

To je že drugi odstop v Golobovi vladni ekipi ta teden. Odstopno izjavo je namreč podal minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, premier pa je v DZ ta teden poslal tudi predlog za razrešitev kmetijske ministrice Irene Šinko. Skupno je to že četrti odstop, kot prvi je z mesta ministra za zdravje moral oditi Danijel Bešič Loredan.

Komentarjev 67
  • Grof 09:00 07.oktober 2023.

    Ender, od foušije se živi in ti si samo en star prdec, nihče te ne jemlje resno, pa si še toliko bolj prizadet

  • borut08 23:41 06.oktober 2023.

    To je naša država,kjer je laž vrlina in se zlorablja institucije.Zato me država na vsak način želi utišati in imeti v oblasti,ker sem kritičen in glasen.Tako so zlorabili zoper mene tudi zdravstvo in mi kot invalidu 1kat (odpoved ledvic)z namenom ...prikaži več utišanja,ustrahovanja itd.načrtno uničili transplantirano ledvico in nato še psihiatrijo,da bi me prikazali kot neveredostojnega govorca oz.pričevalca.Tako želi država in Policija vse prikriti in druge prikazati kot krivce.Glej moj FB,Inst.Borut Zabret.

  • LukaMB 22:34 06.oktober 2023.

    Če je ministrica tako zabita, da ne zna incognito fičnkov pobrat ven in ne zna osnov biznisa, potem ne rabi biti na mestu ministrice. Pohvala pa za to, da ima jajca odstopiti, potem ko se je osramotila javno, marsikatera pijavka ...prikaži več ne odstopi kar tako.