Slovenija
21189 ogledov

Te odločitve je na Brdu sinoči sprejela vlada

Vlada Janez Janša Vlada RS
Vlada je na večerni seji sprejela več odločitev, povezanih z omejitvijo širjenja epidemije covid-19, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Spremenila je odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi. Sprememba se nanaša na število udeležencev na organiziranih javnih prireditvah in shodih v zaprtih prostorih.

Število oseb je tako določeno na enega udeleženca na 20 kvadratnih metrov zaprte površine (prej en udeleženec na 30 kvadratnih metrov).

Vse ostale določbe ostajajo enake, tudi največje število udeležencev javnih prireditev in shodov ostaja 10 oseb.

Glede začasnih omejitev pri izvajanju športnih programov in priznavanja dokazil negativnega rezultata testa na virus SARS-CoV-2 se po novem kot ustrezna štejejo dokazila, ki so bila  izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

Za sedem dni pa se podaljšuje veljavnost vseh ostalih ukrepov, ki so veljali doslej.

Z vlade so sporočili, da se tedensko seznanjajo s strokovnim mnenjem strokovne skupine. Na podlagi zadnje ocene se je vlada odločila za podaljšanje veljavnosti odlokov, ki so sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov, ki so vsebovani v navedenih odlokih.

 
Komentarjev 4
  • eminenca 14:37 06.maj 2021.

    upam, da kdo od odgovornih tole bere ... mene zanima, zakaj se vlada uradno ne preseli na brdo pri kranju ... imajo svojo bajto v lj, ampak vsakič morajo na brdo, zakaj? a je tam dol premalo prostora? zame je ...prikaži več to skrajno neracionalno obnašanje, vsak minister s svojo limo, pa šoferjem, pa furajo se gor in dol ... ne vem zakaj se ne morjo zmenit v svoji bajti v lj ... to je čisto zapravlanje proračunskega keša ... če kdo pozna jajota, naj mu tole pošle, men se ne da ukvarjat s tem twiterjem

  • si_rob 22:21 05.maj 2021.

    Kaj je to ustavno sodišče sploh kaj vredno, da se ga ne spoštuje. NEZASLIŠANO!!!

  • Gandi123 21:55 05.maj 2021.

    Maršal Twito je zapovedal, njegovi lakaji pa sprejeli sklep: od jutri dalje je v Ljubljani prepovedano kolesarjenje!