Slovenija
38827 ogledov

Vlada na sinočnji seji zaostrila ukrepe, danes že veljajo!

covid-19 Ljubljana Slovenija Profimedia
Vlada za omejevanje širjenja covida-19 spremenila odlok o karanteni na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

"Na predlog Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 spremeni tako, da izjema od napotitve v karanteno na domu velja samo še za osebo, ki je prejela poživitveni odmerek cepiva v skladu z navodili in priporočili NIJZ," sporočajo z vlade.

Osebi, ki je bila v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19, se ne odredi ukrepa karantene na domu le, če je prejela poživitveni odmerek cepiva proizvajalcev Pfizer in Moderna. Ta odlok začne veljati 23. 12. 2021.

Na področju trgovinske dejavnosti je vlada določila omejitev števila strank v prodajalnah, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga, na površino 10 kvadratnih metrov na stranko. Hkrati se ob vhodu objavi informacija o največjem številu strank, ki so lahko hkrati v prostoru prodajalne.

"Glede na pričakovanje, da bo v državi prišlo do prevladovanja omikron različice virusa, nizko stopnjo precepljenosti in posledično pričakovano višjo obremenitev bolnišnic, je treba zaostriti ukrepe," še sporoča vlada. Tudi ta odlok začne veljati 23. 12. 2021.

Komentarjev 28
  • kapibara1 09:17 23.december 2021.

    Drugod pa_ sposojeno: Kako zanimivo drugače, vendar brez širših medijskih odzivov pa je Južni Afriki kjer nameravajo prenehati slediti okužbam z omikronom in prenehati izvajati karanteno stikov z okuženimi z omikronom. -Ministrski Svetovalni odbor (MAC - The Ministerial Advisory Committee) ...prikaži več za covid-19 je ministru za zdravje Joe Phaahla poslal dopis v katerem je priporočil, da se sledenje in karantena stikov ustavi, saj v trenutnih družbenih in gospodarskih razmerah v Južni Afriki to ni več smotr

  • William_Johnson 09:16 23.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • PaPajapopi 08:31 23.december 2021.

    Kalimerotovo doživljanje orgazma, ko nas vsak dan posebej zajebava , je prav fascinantno ! ! !