Slovenija
4346 ogledov

Vlada dvignila stopnjo teroristične ogroženosti na srednjo

vlada RS Flickr/Vlada RS
Vlada dvignila stopnjo teroristične ogroženosti na tretjo stopnjo od petih.

Medresorska delovna skupina za protiterorizem je v sredo na dopisni seji začasno dvignila oceno teroristične ogroženosti Republike Slovenije iz predhodno opredeljene nizke (druga od petih stopenj) na srednjo (tretja od petih stopenj).

"Pristojni organi, ki sodelujejo pri delu skupine, ocenjujejo, da je začasni dvig stopnje teroristične ogroženosti potreben zaradi trenutnih zaostrenih varnostnih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu ter številnih pozivov terorističnih organizacij k izvajanju terorističnih in drugih nasilnih dejanj v zahodnih državah," so sporočili z vlade in dodali, da pristojni organi, ki sodelujejo pri delu skupine, sicer nimajo podatkov o teroristični grožnji Sloveniji, morebitnih incidentov pa ne morejo izključiti.

Komentarjev 22
  • Kmodri 13:42 20.oktober 2023.

    Tolsti Poklukar naj patruljira!

  • Pierre 09:17 20.oktober 2023.

    Obstaja torej nevarnost da so pred uvedbo teh ''ukrepov'' že kateri džihadisti prišli k nam???? Grims pravi da jih uvažamo....

  • Avatar Leon
    Leon 07:30 19.oktober 2023.

    Kaj se bojite za obstoj Slovenije? Rupar in njegova garda upokojencev vas bo branila! Kličejo po revoluciji kar je kaznivo dejanje .