Slovenija
31 ogledov

Zadnje slovo od Andreja Bajuka

bajuk bobo Žurnal24 main
Na ljubljanskih Žalah so se poslovili od nekdanjega premiera, ministra in poslanca Andreja Bajuka, ki je v 68. letu starosti umrl v noči na torek. Pokopali so ga z vojaškimi častmi.

Že v petek so se Andreja Bajuka na žalni seji državnega zbora (DZ) spomnili najvišji predstavniki vseh treh vej oblasti, spomin nanj pa so na žalni seji počastili tudi njegovi sodelavci iz obeh vlad, v katerih je sodeloval.

Podpredsednik DZ France Cukjati je na žalni seji spomnil, da je bil Bajuk odličen finančnik in dober človek, ki je svoji domovini dal veliko.

Vpis v žalno knjigo ob smrti Andreja Bajuka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Predsednik SDS Janez Janša pa je dejal, da bo v spominu tistih, ki so imeli priložnost in čast delati z njim, ostal kot pošten, srčen in ognjevit zagovornik vsega, kar narekuje zdrava človeška pamet.

Od srede naprej so na vladi, v državnem zboru in na stranki NSi, ki jo je ustanovil, odprte tudi žalne knjige, v katere se lahko do pogreba vpišejo vsi, ki to želijo.

To sta med drugimi storila tudi predsednik vlade Borut Pahor in predsednik republike Danilo Türk.

Komentarjev 4
  • jurij 18:02 21.avgust 2011.

    vrtnica, res je veliko storil za lažnjivo rimokatoliško cerkev.

  • vrtnica 14:31 21.avgust 2011.

    Iskreno sožalje in naj počiva v miru......zakaj njemu pogreb z vojaškimi častmi,to je povsem legitimno glede na njegove funkcije in še nekaj,zelo veliko je naredil za Slovenijo,kar mu priznavajo predvsem ugledne tuje institucije,doma v SLO pa tega seveda ne želite vedeti in videti!

  • mufi 13:50 21.avgust 2011.

    Moje sožalje vsakomur, ki izgubi bližnjega, je za vsakogar iskreno. Ne zmorem pa razumet, zakaj njemu pogreb z vojaškimi častmi