Slovenija
24 ogledov

Zadnje ure za argumente

Koalicija, Borut Pahor, Karl Erjavec, Katarina Kresal, Gregor Golobič
1/18
Žurnal24 main
Opolnoči nastopi volilni molk. Tako podporniki kot nasprotniki malega dela izkoriščajo še zadnje ure za prepričevanje.

Fotografije iz Botaničnega vrta si lahko ogledate v zavihku Galerija.

Predsedniki koalicijskih strank Borut Pahor (SD), Gregor Golobič (Zares), Katarina Kresal (LDS) in Karl Erjavec (DeSUS) so volivce tako danes v Botaničnem vrtu še zadnjič pozvali k podpori zakona o malem delu na referendumu.

"Sestavljamo reformno koalicijo, Slovenijo vodi reformna vlada," je dejal Pahor. Poudarjali so, da malo delo ne pomeni manj dela. Po njegovih besedah je Slovenija na varni strani radarja, ko gre za vprašanje naše gospodarske, socialne in finančne stabilnosti.

Volilni molk bo veljal danes od polnoči pa do nedelje do 19. ure. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Za maskami ljudje, ki komaj preživijo
Pred poslopjem vlade pa je Zveza svobodnih sindikatov Slovenije pripravila tihi protest – nosili so bele maske in s tem hoteli opozoriti, da je vlada prižgala zeleno luč, da se Slovenija spremeni v kolonijo nizkocenovne delovne sile.

"Tisto, kar se zdaj vidi, so maske, toda za maskami so ljudje, ki komaj preživijo,"
je povedal Goran Lukič iz zveze in opozoril, da se Slovenija spreminja v socialno bombo.

S transparenti so zahtevali redno delo in ne malo delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.