Slovenija
2 ogledov

Zadnji dan za doplačilo dohodnine

slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava, Boštjan Tacol
Dohodnina. V nabiralnikih v teh dneh že druga tranša izračunov, dvema tretjinama bodo denar vrnili.

Dobrih 200 tisoč dohodninskih zavezancev mora najpozneje danes doplačati dohodnino. To morajo doplačati vsi, ki so informativne izračune prejeli v začetku aprila in nanje niso ugovarjali. V prvi tranši, v kateri je bilo slabega pol milijona izračunov, je položnico prejelo 221.883 zavezancev. Povprečen znesek doplačila je 224 evrov, skupaj pa gre za skoraj 50 milijonov doplačil.

Za doplačati 400 evrov

V petek je Davčna uprava RS (Durs) odposlala drugi sveženj informativnih izračunov. Dve tretjini jih je z vračili, ki povprečno znašajo 517 evrov, dobra četrtina pa bo morala doplačati, povprečno 411 evrov. Če so podatki napačni, mora zavezanec do 1. julija vložiti ugovor. Durs opozarja, da zaradi manj kot evra razlike ni treba vlagati ugovora, saj je razlika posledica zaokroževanja.

Preveč plačano dohodnino bodo nakazali do 26. julija, rok za doplačilo pa je 31. julij. V tej tranši bo Durs vrnil 163 milijonov evrov, doplačil pa bo za 55 milijonov evrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.