Slovenija
19 ogledov

Zadnji dnevi za smučarje

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Smučarska sezona se počasi zaključuje. Zadnje smučarske zavoje lahko napravite še denimo na Soriški planini, Krvavcu, Rogli in Pohorju.

Medtem ko se je smuka na Starem vrhu in v Kranjski Gori že zaključila, nekatera smučišča še vzdržujejo dovolj ugodne razmere za zadnje smučarske užitke.

Na Krvavcu, kjer je danes potekalo prav posebno tekmovanje Luža Contest, bo smučišče odprto do 6. aprila, in sicer od 8.15 do 13. ure.

Kot so nam povedali v Uniorju, bo Rogla obratovala do 11. aprila. Trenutno je smuka možna med 7.30 in 13.30 uro, na dveh progah pa je možna tudi nočna smuka.

Na Pohorju naprave obratujejo med 8. in 15. uro, a le do 5. aprila. Od takrat pa vse do 13. aprila gondola ne bo obratovala zaradi rednih vzdrževalnih del.

Kot smo že pisali, bo (vsaj) velikonočno smuko omogočila tudi Soriška planina, kjer v teh dneh pričakujejo do dvesto smučarjev. Letošnja smučarska sezona je bila ena najslabših doslej- našteli so okoli 15 tisoč smučarjev, navadno pa je številka znašala okoli 40 tisoč.

V Kranjski Gori so smučarsko sezono že zaključili, jutri pa bodo prenehali urejati tudi tekaške proge. Letos so sicer realizirali 104 smučarske dni, v katerih jih je obiskalo nekaj več kot 180.000 smučarjev. Sezona je bila za 12 odstotkov slabša kot lanska, piše STA.

Že po praznikih bodo v občini začeli razmišljati o morebitnih investicijah na smučiščih in se pripravili na poletno sezono. 24. aprila bodo namreč že odprli kolesarski park in panoramske prevoze s sedežnico Vitranc 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.