Slovenija
3384 ogledov

Zadnji podatki: Gremo v smeri sproščanja

ljubljana covid-19 slovenija Profimedia
Epidemiološke razmere se počasi, a vztrajno izboljšujejo.

Včeraj je bilo potrjenih 10.832 TAN kod, kar je nekaj več kot 2.600 kod manj kot prejšnji torek in 452 več kot v ponedeljek. Pričakujemo lahko, da bo število včeraj potrjenih primerov še nekoliko višje od števila izdanih kod, a verjetno nižje od števila potrjenih primerov pred enim tednom.

Krivulja tako vztrajno zavija navzdol, kar je vsekakor dober obet. Pristojni tako že razmišljajo o ukinjanju določenih ukrepov.

Ključno za postopno ukinjanje ukrepov pa bo stanje v bolnišnicah. Dr. Matjaž Jereb, član strokovne svetovalne skupine, je včeraj dejal, je ključni kriterij zasedenost postelj v enotah intenzivne terapije. Če bo število kritično bolnih upadalo, ne vidi razloga, da ukrepov ne bi postopoma ukinjali. Po njegovem mnenju je še prezgodaj za ocene, kakšne bodo epidemiološke razmere v prihajajočih tednih.

Dr. Janez Žibert z ljubljanske zdravstvene fakultete vrh števila covidnih bolnikov tako na navadnih kot na intenzivnih oddelkih pričakuje v tem tednu, vrh števila smrti pa v prihodnjem. Padanje števila okužb bo počasni, v začetku marca pa bi moralo priti do umirjanja ob predpostavki, da ne bo prišlo do nečesa nepričakovanega.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 08:53 10.februar 2022.

    Gremo, proti volitvam. Vse vam bodo umaknili. Koliko imamo grupne pameti tako nam pa bo. Ne pozabit kaj počnejo.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 07:52 10.februar 2022.

    Kdor namerno zamolči podatke je tudi kriv enako kot tisti, ki laže !!....Dejansko stanje v bolnišnicah je takšno : ...V bolnišnicah na intenzivnih oddelkih ni bolnikov zaradi Omikrona, tam so le bolniki zaradi Delte in tisti, ki so tam zaradi ...prikaži več drugih bolezni in ki so pozitivi na Sars-Cov2....In potem dobiš pred oči takšen brezvezen članek, ki sugerira nevarnost, ki da obstaja zaradi Omikrona ...Banda skorumpirana, tudi za vas že raste palica...