Slovenija
6677 ogledov

Zadnji podatki: Tako dobro ni bilo že mesec dni

ljubljana covid-19 slovenija Profimedia
Vse kaže, da se po številu izdanih TAN kod bližamo nivojem iz začetka leta.

V nedeljo je bilo izdanih 3.894 TAN kod, kar je spodbuden podatek. Številka je namreč podobna tistim iz začetka januarja, preden smo bili nato priča skokovitemu porastu števila okužb. Drugi januarski konec tedna je bilo tako v soboto izdanih nekaj več kot 3.300, v nedeljo pa nekaj več kot 2400 TAN kod. 

Da se razmere pomembno izboljšujejo, pritrjujejo tudi vsi modeli razvoja epidemije. Vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar je za STA v petek potrdila, da lahko ta teden pričakujemo sproščanje ukrepov, ni pa še jasno, katerih. 

Pričakujemo lahko, da bodo v veljavi ostali ukrepi, kot so uporaba zaščitnih mask, ohranjanje razdalje med ljudmi, priporočilo dela od doma. Ukrepe naj bi začeli sproščati tam, kjer je tveganje manjše. 

Sproščanje bo odvisno tudi od razmer v zdravstvu. Po zadnjih podatkih, objavljenih v nedeljo, je v bolnišnicah 987 bolnikov, ki imajo covid19. Od tega jih 133 zdravijo v enotah intenzivne nege, 854 pa na navadnih oddelkih. Trenutno je v bolnišnicah več bolnikov zaradi covida (111 v enotah intenzivne terapije in 447 na navadnih oddelkih) kot s covidom (22 v enotah intenzivne nege in 407 na navadnih oddelkih).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • molka 08:40 14.februar 2022.

    lazne vedezevalke, slogarce od beovič in podobnih laznivk

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:03 14.februar 2022.

    Š-Logarca je izjavila, da nima podatka o umrlih, torej, da ne ve koliko jih je umrlo s Covidom in koliko zaradi Covida, kar je čista laž !!...Torej, kolikor je znano, še NIHČE ni umrl izključno ZARADI Omicrona !!!....Pripravite se na ...prikaži več odgovornost zaradi zavajanj in laži !!