Slovenija
17 ogledov

Zadnji vlak za generalnega

Aleš Novak (na fotografiji skupaj s Heleno Hvalec, poslovno direktorico Maribor2 Žurnal24 main
Maribor 2012. Do konca tedna razpis za generalnega direktorja.

Kot so nam potrdili na Mestni občini Maribor (MOM), naj bi do konca tega tedna izšel razpis za generalnega direktorja Javnega zavoda Maribor2012, ki vodi projekt Evropska prestolnica kulture (EPK).

Razpisni pogoji
Tuj jezik ni pomemben? Med razpisnimi pogoji za generalnega direktorja zavoda Maribor2012 naj ne bi bilo zahtevano znanje tujega jezika. Ustanovitelj sicer kot pogoj zahteva pet let vodstvenih izkušenj.

Rukavina in Novak?
Kot se govori v dobro obveščenih krogih blizu MOM, naj bi bila glavna kandidata za to mesto dosedanji generalni direktor Vladimir Rukavina in Aleš Novak, direktor urada za kulturo MOM. Tega naj bi si želeli predvsem ustvarjalci in sedanja uprava Maribor2012, saj velja v Mariboru za največjega poznavalca projekta, pri njem pa je sodeloval od samega začetka. Na vprašanje, ali se bo na razpis prijavil, je izjavil: “Ne bom komentiral.” Dodal pa je, da zagotovo kredibilni kandidati za direktorja pričakujejo neposredno in osebno povabilo ustanovitelja zavoda, da se prijavijo na to mesto. Tudi Vladimir Rukavina se ni želel opredeliti do razpisa: “Najprej moram razpis videti, šele potem se bom odločil, ali se nanj prijavim ali ne.”

Čas teče ...
Naši viri pa še navajajo, da je to zadnji čas za izbiro generalnega direktorja, saj bo v nasprotnem primeru izvedba projekta EPK, ki bo čez dobro leto, vprašljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.