Slovenija
37 ogledov

Zadolženi varnostniki ropali

Razlog za tatvine je bil zadolženost varnostnikov, denar pa so zapravljali za na Žurnal24 main
Tatvine. Trije varnostniki dvakrat oropali svojo družbo. Dejanje priznali.

Cilj kaznivih dejanj je bil poplačilo dolgov, ki so jih imeli vsi trije varnostniki, saj je bilo njihovo finančno stanje izjemno slabo,” je dejal Dean Jurič, vodja koprskega sektorja kriminalistične policije ob predstavitvi dveh uspešno preiskanih ropov družbe za varovanje, v katera so bili vpleteni trije njihovi varnostniki. Po naših informacijah gre za družbo Sintal.

Štirje prijeti osumljeni so dejanje priznali že na zaslišanju.
Dean Jurič, vodja koprskih kriminalistov

Vlom v službeno vozilo
Konec septembra sta v vozilo družbe za varovanje na parkirišču Ruda v Izoli vlomila 29-letni Koprčan, ki je tisti dan kot varnostnik po trgovskih družbah pobiral dnevne izkupičke, in njegov 23-letni sodelavec iz Izole. Med odsotnostjo Koprčana je Izolan vlomil v vozilo in ukradel dva paketa denarja v višini 7.270 evrov. Varnostniki so nato k dejanjem pritegnili četrtega, ki je konec novembra lažno aktiviral alarm na območju Lucije. Tako so zagotavljali alibi varnostniku, ki se je odpravil na intervencijo. Medtem so lažno uprizorili vlom v prazni prostor družbe za varovanje Sintal v Kopru. Varnostnik je v prostorih našel ključ trezorja, ga odprl in vzel 61 oštevilčenih vrečk z denarjem v višini 146.435 evrov.

Izplačevali plače
Po tatvini so si razdelili 40 tisoč evrov, preostanek denarja pa izročili petemu iz Divače. Ta je z denarjem kupil avtomobil znamke BMW v vrednosti 50 tisoč evrov, ki ga je uporabljal eden od varnostnikov, ob plačilnih dnevih pa je varnostnikom izplačeval manjše zneske, od dva do sedem tisoč evrov. 
Policisti so v torek in sredo osumljence privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, zoper dva je bil odrejen hišni pripor, trije pa so bili izpuščeni na prostost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.