Slovenija
26 ogledov

Zadovoljni z zanimanjem za Telekom

biznis 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Odziv podjetij, ki se zanimajo za nakup Telekoma, je po besedah Soda "zelo dober".

V sredo se je iztekel rok za oddajo izjav o interesu za nakup skoraj tričetrtinskega deleža v Telekomu Slovenije. Iz Soda so danes sporočili, da prodajni postopek poteka skladno s časovnico, odziv "prvovrstnih strateških in finančnih investitorjev" pa da je "zelo dober".

Drugih informacij o morebitnih kupcih niso razkrili. Zanimanje za nakup največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja je sicer veliko. V medijih se med najverjetnejšimi možnimi interesenti že dlje časa omenja nemški Deutsche Telekom, ki naj bi se v boj podal prek družb T-Hrvatski Telekom (T-HT) oziroma Magyar Telekom, ki sta v njegovi lasti.

Namen izjave o interesu je omogočiti vrednotenje zainteresiranih investitorjev, ki izkazujejo pravno in finančno sposobnost za nakup delnic. Po izvedenem vrednotenju izjav o interesu bodo vsi zainteresirani investitorji, ki izpolnjujejo v vabilu k oddaji izjave o interesu določene pogoje, povabljeni v naslednji krog prodajnega postopka.

Telekom Slovenije je v letu 2013 na ravni skupine ustvaril 52,3 milijona evrov čistega dobička, kar je 7,7 milijona evrov oz. 17 odstotkov več kot v predhodnem letu. Poslovne prihodke je skupina medtem zvišala za 3,9 milijona evrov na 799,2 milijona evrov. Neto finančni dolg skupine je konec leta 2013 znašal 341,5 milijona evrov.

Lani so Telekomovi delničarji dobili za 78 milijonov evrov dividend. Letos je vodstvo predlagalo izplačilo za 22 milijonov evrov dividend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.