Slovenija
4 ogledov

Zadrega zaradi 200 prijav

"Petdeset stanovanj v Vipavi in Ajdovščini bi lahko takoj zapolnili, a tu gre zd Žurnal24 main
Najem neprofitnih stanovanj. Izjemen odziv na javni razpis.

"Odziv nas je presenetil. Podira nam vse meje glede strategije in finančnih načrtov," je ob zaključku razpisa stanovanjskega sklada mestne občine za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem povedala direktorica stanovanjskega sklada Nataša Leban. Na razpis, ki se je po enem mesecu končal v ponedeljek, je prišlo 200 prošenj. Ob zadnjem razpisu leta 2008 jih je bilo 120, pred tem pa število nikoli ni preseglo stotice.

Stanovanj je premalo
Vseh neprofitnih stanovanj v občini je trenutno 320. Zraven je treba prišteti 46 stanovanj, ki se še gradijo, a so že oddana. Za leto 2010 je predvidena gradnja 45 novih stanovanj.

"Glede na število prošenj je to občutno premalo. Treba bo najti neko rešitev. Ali tako, da v sofinanciranje gradnje vstopi nek zasebni partner, ali pa, da bo občinski proračun malo bolj odprt za naše potrebe," je razložila Lebanova. Pojasnila je tudi, da so pri dozdajšnjih razpisih stanovanja zagotovili približno tretjini vseh prosilcev, kar pa bo tokrat praktično nemogoče doseči.

Selitev v Ajdovščino ali Vipavo?
Lebanova je povedala še, da so z republiškega stanovanjskega sklada prejeli ponudbo za naselitev 20 praznih stanovanj v Ajdovščini in 30 v Vipavi, kar bi jim prišlo še kako prav, pa tudi prosilci so bili takoj za selitev. Ker pa gre za stanovanja zunaj občine, se mora o tem predlogu najprej izjasniti občinska politika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.