Slovenija
12 ogledov

Zadržali bi mlade

Cilj razvojnega načrta je, da Jesenice do leta 2025 postanejo sodobno odprto mes Žurnal24 main
Iz današnje izdaje gorenjskega Žurnala: Razvoj. V načrtu boljša kakovost življenja za preprečitev bega prebivalcev.

Velik poudarek namenjamo kakovosti življenja, saj se prebivalstvo stara, mladi pa uhajajo,” je po začetku javne obravnave jeseniškega razvojnega programa, ki bo usmerjal razvoj mesta prihodnjih 15 let, povedala vodja oddelka za gospodarstvo Edita Granatir Lapuh. Razvojni program občine je pomagalo sooblikovati več kot sto ljudi iz različnih sfer, pri njem pa ne gre za tog dokument, ampak se bo skozi čas spreminjal in dopolnjeval. V sklopu javne obravnave občani še lahko podajo pripombe in predloge k temu dokumentu, marca pa ga bo obravnaval tudi občinski svet.

Turizem v preteklosti na Jesenicah ni bil izpostavljen, zdaj pa prihaja čas tudi zanj.
Edita Granatir Lapuh

Pomemben dokument

Gre za enega od najpomembnejših dokumentov občine poleg prostorskega načrta in osnovo za pripravo prihodnjih proračunov. Ta program smo pripravljali več kot eno leto, pozitivno pa me je presenetilo dejstvo, da so pripravljalci izpostavili nadaljevanje spreminjanja podobe Jesenic, čeprav smo na tem področju v prejšnjih letih že veliko postorili,” je dodal župan Tomaž Tom Mencinger.

Visoki cilji
Izboljšave.
Razvojni načrt do leta 2025 predvideva izboljšanje izkoriščanja železarske dediščine v turistične namene, zvišanje izobrazbene strukture in izboljšanje kakovosti življenja z razvojem otroškega in socialnega varstva ter športno-rekreacijske in kulturne ponudbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.