Slovenija
36 ogledov

Zadušil naj bi jo s pasom

Iz stanovanja je storilec po umoru odnesel žrtvine osebne predmete, ki so jih po Žurnal24 main
Motiv. Mariborskemu umoru botrovala ljubosumje in koristoljubje.

Pokojno Branko Sever naj bi zadušil, neuradno s pasom, 54-letni moški iz okolice Maribora, natančneje iz Hrastja. “Motiv za umor je bilo ljubosumje in koristoljubje,” podrobnosti sredinega umora razkriva Franc Oder, pomočnik vodje sektorja kriminalistov na mariborski policijski upravi. Kriminalisti so opravili razgovore z okoli 40 občani, osumljenega moškega pa so odkrili in pridržali v manj kot 24 urah po dejanju.

Zabodel že prej?
Pripor. Zaokrožile so govorice, da je bil osumljeni že obravnavan pred 14 leti, ko naj bi zabodel novega moškega bivše partnerice, ki pa je preživel. A osumljeni trenutno ni bil naveden v policijskih evidencah, saj je že nastopila zakonska rehabilitacija. Tokrat bo sojenje dočakal v priporu.

Odnesel bančne kartice
“Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni v sredo okoli 17. ure po predhodnem dogovoru prišel v stanovanje, ki ga je pokojna uporabljala kot masažni salon. Po krajšem zadrževanju v prostoru jo je z davljenjem umoril, nato pa odtujil nekatere osebne predmete umorjene, stanovanje zapustil in ga zaklenil,” pojasnjuje Oder. Kot smo neuradno izvedeli, je domnevni storilec odnesel tudi bančne kartice pokojne.

Stranka in znanec
Masažnega salona Severjeva ni imela prijavljenega, a ga je oglaševala. “Poznala sta se kot stranki, stike sta imela tudi kot znanca, verjetno je šlo za intimno razmerje, ki ga je pokojna želela prekiniti,” dodaja Oder.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.