Slovenija
43 ogledov

Zadušil se je v izbljuvkih

Zjutraj pri zdravniku, zvečer že mrtev. Krivda naj bi bila zlasti v alkoholu. (F Žurnal24 main
V vasi Mrzla Planina pri Sevnici je zaradi zadušitve umrl 70-letnik. Zjutraj je bil na pregledu pri zdravniku, ki naj ne bi odkrili nič nenavadnega. Policisti sprva preiskovali domnevni umor.

Starejši moški iz vasi Mrzla Planina se je v torek napotil na zdravstveni pregled v Sevnico. Pregledal ga je zdravnik Jurij Pesjak. Zakaj se je pokojni oglasil pri zdravniku, nam še ni uspelo izvedeti, saj je zdravnik na terenu.

Okrvavljena postelja, soba in okolica hiše
Sedemdesetletnik je po zdravniškem pregledu zvečer doma umrl, o njegovi smrti so zdravniki obvestili policiste. Ti so ga po prihodu v izjemno odročno vas Mrzla Planina – zaradi snega so se po govoricah okoličanov morali peljati celo s traktorjem – našli močno okrvavljenega v postelji v sobi.

"Ker je bila kri tudi okrog po hiši in celo v okolici hiše, so policisti posumili na kaznivo dejanje, celo na umor," je za Žurnal24 povedal Robert Perc s krške policije. Sodna obdukcija je naslednji dan pokazala, da se je pokojni zadušil v lastnih izbljuvkih. Policisti so na kraju dogodka, potem ko so opravili tudi pogovore z domačimi, tujo krivdo izključili.

Našel ga je sosed
Skupaj s preiskovalnim sodnikom in državnim tožilcem so dognali, da je pokojnik pred hišo padel in se poškodoval; v hišo so mu pomagali domači. Mrtvega naj bi našel sosed.

Policisti so glede smrti tujo krivdo izključili, odprto pa ostaja vprašanje, kako da mu domači niso pomagali in da ga je mrtvega našel sosed. Glede na policijske ugotovitve naj bi bil vmes alkohol.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.