Slovenija
17 ogledov

Zafrkancija in skrivanje

Mohor Bogataj Iztok Golob
Kranj. Opozicija: Župan se skriva. Bogataj: Opozicija išče dlako v jajcu.

Kranjski župan Mohor Bogataj ne bo sklical izredne seje občinskega sveta, kot so zahtevale opozicijske svetniške skupine. Želele so razpravljati o razvpiti poravnavi občine s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske, ki jo med drugimi proučujejo kriminalisti in tožilci. Bogataj meni, da ni potrebna.

Sklic seje 15 tisoč evrov

“Zahteva po izredni seji je milo rečeno zafrkancija. Iskanje dlake v jajcu. Bolj čiste stvari ne bi moglo biti, šlo je za sodno poravnavo,” je dejal Bogataj in se skliceval na mnenji statutarnopravne komisije in nadzornega odbora ter sklep mestnega sveta.

“Predlagatelji ne razumemo, zakaj se župan na to temo boji govoriti in se skriva za mnenji, ki niso niti pošteno povzeta niti dokončna,” odgovarja svetnica Hermina Krt. Bogataj je namige o izogibanju razpravi zavrnil. “Nič se ne želim izogniti,” je dejal in poudaril, da stane sklic seje 15 tisoč evrov.

Lahko jo skličejo sami

Župan seje sicer ni dolžan sklicati, je povedal predsednik statutarnopravne komisije Stane Boštjančič. Je pa hkrati poudaril, da jo lahko skličejo pobudniki sami in da jim mora občinska uprava pri pripravi gradiva pomagati. Uprava bo po Bogatajevih napovedih to tudi storila. Na vprašanje, ali bi na taki izredni seji sodeloval, pa ni dal jasnega odgovora. Izredna seja bo 10. oktobra, je napovedala Krtova. Izredno sejo sicer zahtevajo Lista Hermine Krt, NSi, Mladi za Kranj in Zares.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.