Slovenija
19 ogledov

Žagar Omerzelu priskrbel za milijon evrov poslov

Samo Omerzel DL
Očitki bremenijo ministra Omerzela, da je posloval s svojo družbo Lastninski z Darsom, kjer je delal Žagar, ki mu je priskrbel za skoraj milijon evrov poslov.

V.d. generalnega direktorja direktorata za infrastrukturo na ministrstvu za infrastrukturo in prostor Anton Žagar je po poročanju POP TV v času, ko je bil še zaposlen v Družbi za avtoceste v RS (Dars), podjetju ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela priskrbel pogodbe v vrednosti skoraj milijon evrov.

Večletno poznanstvo in poslovno sodelovanje

Žagarja so iz Družbe za avtoceste v RS (Dars) odpustili zaradi spornih milijonskih poslov, poleg tega pa ga še odškodninsko tožijo v višini tri milijone evrov. A zdaj slika o njunem večletnem poznanstvu in poslovnem sodelovanju postaja vse bolj jasna, je poročala POP TV.

Vrnil uslugo?

Na televiziji so namreč z Darsa pridobili dokumente, ki razkrivajo, da je Žagar družbi Lastinski, ki je v lasti ministra Omerzela, v zadnjih petih letih priskrbel za skoraj milijon evrov poslov. Prvo pogodbo so sklenili leta 2008, zadnja pa je še vedno aktivna. Z vsemi skupaj je Omerzelov Lastinski zaslužil okoli 914.000 evrov.

Na vprašanja televizije, ali je Omerzel Žagarja morda na ministrstvu zaposlil za protiuslugo za vse pridobljene posle, so se na ministrstvu zavili v molk.

Minister: Nič ni bilo narobe

Minister Omerzel je v izjavi pred današnjo sejo DL pojasnil, da je Žagarja zaposlil izključno zaradi njegovih izkušenj in strokovnosti. "Moje delo z Darsom je bilo transparentno, nič ni bilo narobe," je dejal minister, ki verjame, da mu predsednik DL Gregor Virant še vedno zaupa. Pogodbe je vedno podpisovala uprava Darsa, Žagarja ni bilo med njimi, je dodal.

Virant se v zadevo še ni poglobil

Virant pa je napovedal, da si bo najprej vzel čas za preučitev zadeve in se bo šele potem odločil. "Zaenkrat nimam informacij, da bi bilo v primeru Žagar kaj narobe, priznam pa, da se v zadevo še nisem poglobil," je dejal.

Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 21:54 16.april 2013.

    Pa kaj je narobe s tem Virantom in njegovimi ministri,a mislijo da vodijo državo z umsko prizadetimi državljani.Sami lopovi in prevaranti.Fuj gamad pokvarjena.Pošteno povedano,bi veliko raje potonil z prejšno vlado.

  • dragec 21:41 16.april 2013.

    V tej naši državi vse lopov do lopova!!!!!!

  • Šemefuky 21:31 16.april 2013.

    "Precej posmeha pa je med poznavalci scene na Darsu včeraj požel tudi minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant, ko je, kot predsednik Državljanske liste, na tiskovni konferenci vzel v bran Omerzela in Žagarja, češ, Žagar je bil ...prikaži več prisiljen zapustiti Dars, ker naj bi kakor opozarjal na problem javnega razpisa Darsa za cestninjenje, menda v povezavi z družbo Traffic Design. Tisti, ki razmere zelo dobro poznajo, namreč pravijo, da se Virant dobesedno "smeši" s tovrstnimi izjavami, saj se ve, kako je bil podjetju Traffic Design oziroma njegovemu nekdanjemu lastniku Tomažu Kastelicu naklonjen prav novopečeni visoki uradnik Žagar."To piše danes Požarreport.