Slovenija
29 ogledov

Zagorelo v električni omarici

Slika je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V stari osnovni šoli v Slovenski Bistrici je okoli 13. ure izbruhnil požar. V šoli v času požara okoli 400 učencev. Pri evakuaciji pomagali učitelji in gasilci. Zagorela električna omarica.

Ob 12.39 je v spodnji etaži osnovne šole Pohorski Odred v Slovenski Bistrici izbruhnil požar, zagorelo je v električni omarici. V šoli se je v času požara nahajalo okoli 400 otrok, električna pmarica je popolnoma zgorela, močno pa je poškodovan tudi oplesk v prostoru, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor je pojasnil, da je škode za okoli 1500 evrov.

Učitelji so iz pritličja takoj začeli z evakuacijo učencev, v tem času pa je na kraj dogodka že prispelo tudi 12 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica in 6 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Bistrica.

"Gasilci so na terenu pomagali evakuirati še preostale učence in učitelje iz prvega nadstropja, skupaj je bilo na šoli okoli 450 ljudi. Z izpihovalniki smo nato prezračili celoten objekt. Požar sicer ni bil velik, vse smo pogasili z gasilniki, a se je zaradi gorenja v električni omarici, kjer je plastika in kovina, sprostilo veliko strupenih plinov in dima. Nihče pa ni bil zdravstveno ogrožen ali huje poškodovan," je za zurnal24.si pojasnil Dušan Vižintin, poveljnik Gasilske zveze Slovenska Bistrica. Dodal je še, da so delo gasilci zaključili v dobri uri.

Pouk se, kljub prezračenim prostorom, na stari slovenjebistriški šoli ni nadaljeval, otroci so odšli domov, je še pojasnil Vižintin, saj na šoli trenutno ni elektrike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.