Slovenija
112 ogledov

Zagorelo v jeseni odprti šoli

1/4
Žurnal24 main
OŠ Kašelj. MOL bo stroške požara poravnala iz bančne garancije Vegrada.
Streha še zamaka
Odprava napak. Na MOL so povedali, da Vegrad še ni opravil vseh napak pri gradnji – največ težav povzroča zamakanje strehe, kar naj bi popravili v prihodnjih dneh. Popraviti morajo tudi javljalnike požara, obnoviti fasado telovadnice, urediti okolico šole in igrišče za najmlajše učence.

V požaru zunanje električne omarice na novi Osnovni šoli Kašelj, ki je zagorela včeraj malo po 6. uri zjutraj, je po oceni policije nastalo za okoli dva tisoč evrov škode, po oceni Mestne občine Ljubljane (MOL) pa za do deset tisoč evrov. V požaru ni bil nihče poškodovan, zakaj točno je zagorelo, pa policija še preiskuje. Podjetje Vegrad v stečaju, ki je gradilo jeseni odprto šolo, pa je MOL že pozvala k odpravi napake.

Pouk znova v petek
Ko je zagorelo, v šoli še ni bilo učencev, je povedala vršilka dolžnosti (v. d.) ravnateljice OŠ Kašelj Tadeja Perkovič. Otroke iz dveh oddelkov vrtca, ki so že prišli v varstvo, pa so prestavili v sosednji vrtčevski enoti.

Starejše učence smo napotili domov, starše mlajših smo obveščali po telefonu.
V. d. ravnateljice Tadeja Perkovič

“Šola zaradi izpada elektrike nima ogrevanja, šolska kuhinja ne dela, zato je bilo odrejeno, da se danes ne izvaja pouk in varstvo otrok na šoli. Prav tako je bila zaprta telovadnica,” je pojasnila načelnica mestnega oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL Marija Fabčič. Perkovičeva je dodala, da bo do petka, ko naj bi pouk stekel normalno, jutranje varstvo in del podaljšanega bivanja v OŠ Polje. Učenci bodo imeli danes namesto pouka organizirane zunajšolske dejavnosti, jutri pa športni dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.